Zwolse veiling steunt KWF

Zwolle – Mensen die zich willen inzetten voor KWF kankerbestrijding, kunnen van 1 t/m 15 mei via www.todoslosamigos.nl bieden op verwenmomenten, zoals o.a. onbeperkt eten en drinken voor vier personen bij Pannenkoekenhuis Olst, twee kaarten voor ‘Sterren’ van het Nationale Ballet in Odeon De Spiegel theaters en een high tea voor twee bij Villa Suikerberg in Zwolle. De opbrengst van de veiling gaat naar Samenloop voor Hoop en komt volledig ten goede aan KWF kankerbestrijding.

De veiling is een idee van de Zwolse Hanneke Scholten. Het afgelopen jaar heeft zij ervaren hoe dicht geluk en verdriet bij elkaar liggen. “Enerzijds was er de geboorte van onze prachtige zoon Mees, anderzijds kregen vrienden en familie te maken met kanker.” Scholten besloot samen met familie, vrienden en kennissen deel te nemen aan het Zwolse wandelevenement Samenloop voor Hoop om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. “We hebben al twee teams van in totaal 34 man gevormd. We halen geld op met het lopen. Daarbij doet de veilingopbrengst een extra duit in het zakje. Het volledige bedrag gaat naar het goede doel.”

Allemaal vrienden

Haar uit de hand gelopen vrijwillige initiatief doopte Scholten tot ‘Todos los Amigos’, oftewel ‘allemaal vrienden’. Daarmee refereert ze aan de relaties die deelnemende vrienden en familie onderling hebben en het belang van steun aan elkaar in moeilijkere tijden.

Bieden

“Ik hoop van harte dat men massaal gaat bieden op de veilingitems”, zegt Scholten. “De ondernemers hebben de cadeaubonnen allemaal belangeloos beschikbaar gesteld. Een prachtig gebaar. Bovendien is dit een leuke kans op een uitje of een mooie herinnering, voor de prijs die je er zelf voor wilt geven. Want dat is immers het principe van een veiling.”

Belangstellenden kunnen bieden van 1 t/m 15 mei via www.todoslosamigos.nl. In de periode tussen 15 en 24 mei worden de veilingitems verdeeld over diegenen die voor de betreffende items het hoogste bod hebben uitgebracht. De gelukkigen ontvangen hierover bericht.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer