Kids genieten van Koningsspelen in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag werden in Zwolle de Koningsspelen georganiseerd. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. Op 5 locaties in Zwolle waren bijna 1000 kinderen aan het sporten deze dag! In de Gemeente Zwolle vallen de Koningsspelen in de meivakantie, waardoor SportService Zwolle met o.a. WijZ en Landstede en de Zwolse sportverenigingen extra aandacht heeft besteed aan een mooi aanbod van leuke sportactiviteiten! Er waren diverse activiteiten voor het hele gezin.

 koningsspelen-24.jpg

Voorafgaand aan de sportdag werd om half negen ’s ochtends gezamenlijk ontbeten. Om half tien werd een poging gedaan om het wereldrecord ‘Doe de Kanga’ proberen te verbeteren door zoveel mogelijk mensen op verschillende locaties samen te laten dansen. Dit gebeurde op het nummer van Kinderen voor Kinderen “Doe de Kanga!”. Daarna begon het sporten! De Koningsspelen werden op vijf verschillende locaties in de stad aangeboden: sportparken De Verbinding, De Marslanden, Het Hoge Laar, De Weide Steen en schoolplein De Springplank. Op elke locatie boden Zwolse sportverenigingen, WIJZ en de Koninklijke Landmacht leuke clinics en demonstraties aan. De Koninklijke Landmacht viert dit jaar haar 200-jarig jubileum en kwam daarvoor speciaal naar Zwolle! Bij VV Edon werd een survivalbaan bedwongen door de kinderen.

img_8923-34.jpg  

koningsspelen-6.jpg 

 koningsspelen-15.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

koningsspelen-1.jpg
 
koningsspelen-2.jpg
 
koningsspelen-3.jpg
 
koningsspelen-4.jpg
 
koningsspelen-5.jpg
 
koningsspelen-7.jpg
 
koningsspelen-8.jpg
 
koningsspelen-9.jpg
 
koningsspelen-10.jpg
 
koningsspelen-11.jpg
 
koningsspelen-12.jpg
 
koningsspelen-13.jpg
 
koningsspelen-14.jpg
 
koningsspelen-16.jpg
 
koningsspelen-17.jpg
 
koningsspelen-18.jpg
 
koningsspelen-19.jpg
 
koningsspelen-20.jpg
 
koningsspelen-21.jpg
 
koningsspelen-22.jpg
 
koningsspelen-23.jpg
 
koningsspelen-25.jpg
 
koningsspelen-26.jpg
 
koningsspelen-27.jpg
 
koningsspelen-28.jpg
 
koningsspelen-29.jpg
 
koningsspelen-31.jpg 
 
koningsspelen-30.jpg 
 
img_8913-32.jpg
 
img_8919-33.jpg
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ja, als de foto’s hier zie hoef ik ze niet nog eens op een andere plaats te zien. Dus actualiteit loont! Al zal de krant dat niet leuk vinden.

Reageer