Voorzitter Rob van Kessel verlaat Landstede

Zwolle – Rob van Kessel beëindigt na de zomer zijn functie als voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep. Hij wil ruimte maken voor een opvolger die past bij de nieuwe fase van de onderwijsinstelling. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt.

Van Kessel heeft aangekondigd dat hij per 1 oktober vertrekt. Daarmee biedt hij de Raad van Toezicht van Landstede Groep voldoende tijd om een opvolger te benoemen. Voorzitter Van der Sar van de Raad van Toezicht benadrukt de grote verdiensten van Van Kessel: "Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Landstede. We hebben daar veel waardering voor. Een waardering die gedeeld wordt door de vele samenwerkingsrelaties: bedrijven, verenigingen, provinciale en gemeentelijke bestuurders. Hij is al die jaren een verbinder bij uitstek geweest. Heel jammer dat hij vertrekt, maar we respecteren zijn afwegingen en besluit".

Met de nu gekozen koers wil de instelling de komende jaren de verbinding tussen het onderwijs en maatschappelijke activiteiten herstructureren. Als voorzitter van het College van Bestuur stond Rob van Kessel aan de basis van de huidige structuur waarbij Landstede Groep verschillende activiteiten, zoals kinderopvang, kringloop, welzijn en andere maatschappelijke initiatieven heeft verbonden met het onderwijs. Die activiteiten zullen de komende jaren minder in eigen beheer en meer netwerkgericht, samen met andere partijen worden georganiseerd. Dat zal de voornaamste opgave voor de opvolger van Van Kessel worden.

Landstede Groep heeft het afgelopen jaar de financiële positie sterk verbeterd en daarnaast kwaliteitsverbeteringen gerealiseerd. Onder aanvoering van Van Kessel zijn onder meer op die gebieden grote verbeterslagen gemaakt, waarmee een stevig fundament is gelegd voor de toekomst. Dat gegeven heeft het besluit van Van Kessel vereenvoudigd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer