Parkeren en verkeersmaatregelen op 4 en 5 mei

Zwolle – Op 4 mei vindt de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument aan  Ter Pelkwijkpark.  Voorafgaande hieraan wordt de Stille Omgang gehouden.

Op 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden plaats en zijn er diverse activiteiten in de binnenstad.  Ook is er een dance-event op het terrein van de IJsselhallen.  De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer. Via lees meer zijn de effecten te lezen waar men rekening mee dient te houden.

Dodenherdenking op zondag 4 mei 

Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf De Spinhuisbredehoek. Verzamelen en opstellen vindt plaats tussen 19.00 en 19.15 uur. De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

 Om de herdenking vanaf 19.45 uur in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting vindt plaats in het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat tussen 19.15 – 21.00 uur voor al het verkeer. Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat niet mogelijk. Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur via de Eekwal, Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk, waarna de gebruikelijke route wordt gereden. De bushaltes aan de Wilhelminasingel en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan de Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Bevrijdingsdagsfestival op maandag 5 mei 

Om de vele bezoekers aan het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden en aan de binnenstad een veilig verblijf te bieden, wordt de omgeving van beide locatie en de looproute van/ naar beide locaties afgesloten voor het verkeer. De wegafsluitingen starten op 4 mei en eindigen op  6 mei in de loop van de dag. Op de looproute van het station naar de IJsselhallen, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden. Het programma in de binnenstad vindt men op www.hesz.nl. Meer informatie over het dance-event op terrein IJsselhallen is te vinden op www.ijsselhallen.nl/evenementen/dance-4-liberation. Het programma van het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Verkeersmaatregelen 

Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van 27 april tot en met 8 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park de Wezenlanden rekening houden met hinder. Op 4 mei gaat de eerste wegafsluiting in. De wegafsluitingen zijn als volgt.

Zondag 4 mei vanaf 7.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg (geheel). Maandag 5 mei vanaf 7.00 uur tot en met 6 mei 06.00 uur: Schuurmanstraat (geheel), Luttenbergstraat (gedeelte Assendorperstraat tot aan Hanekampbrug), Schuurmanstraat (geheel), Wiecherlinkstraat en Buserstraat. Maandag 5 mei tussen 7.00 uur en 23.59 uur: Groot Wezenland (Isala bereikbaar vanaf Assendorperstraat), Ten Oeverstraat/Grasdorpsstraat, Wilhelminasingel – Kerkstraat en daarmee ook Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat. Maandag 5 mei:  Assendorperdijk (zijstraten vanaf 10.00 uur), Terborchstraat, t.h.v. stationsplein (vanaf 10.00 uur), Zeven Alleetjes, t.h.v. Burg. Van Roijensingel (vanaf 17.00 uur), Van Karnebeekstraat t.h.v. Burg. Van Roijensingel (vanaf 17.00 uur), Luttekestraat (t.h.v. politiebureau (vanaf 13.00 uur), Jufferenwal – Rodetorenplein (vanaf 13.00 uur).De wegsleepregeling is van kracht. Conform de pollertijden binnenstad staan deze omhoog.

Bereikbaarheid Isala Klinieken, Hanekamp en Burg. Roelenweg 

Isala Klinieken, locatie De Weezenlanden, ligt nabij het festivalterrein. Het ziekenhuis blijft bereikbaar voor haar bezoekers via de omleidingsroute: Groot Wezenland, Burg. Van Roijensingel, Stationsweg, Oosterlaan, Deventerstraatweg, Hortensiastraat en omgekeerd. Stadslijn 3 via Assendorp blijft langs het ziekenhuis rijden vanaf station om via Assendorperstraat weer terug te gaan naar station. Het tankstation aan de Hanekamp is bereikbaar via de Hanekamp. Borden langs de weg geven de stremmingen en omleidingroutes aan. Momenteel wordt er gewerkt op de Burg. Roelenweg en Schuttevaerkade. Beide wegen hebben eenrichtingsverkeer. De rijrichting naar de binnenstad toe blijft mogelijk. Om de binnenstad te verlaten, wordt het verkeer omgeleid via Van Wevelinckhovenstraat, Middelweg, Zwartewaterallee. Informatie Reconstructie Burg. Roelenweg vindt men opwww.zwolle.nl/roelenweg. Meer informatie over wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid staat op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Reisadvies op 5 mei

De gemeente adviseert om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. Hiervoor zijn extra bussen ingezet. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan de Eekwal en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.

Parkeervoorziening op 5 mei 

In de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeerfaciliteiten. Het park ligt ter hoogte van vergunninghoudergebieden. Voor parkeren worden de volgende accommodaties aangeraden: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en parkeerterrein Hanzeland aan de Hanzelaan. Deze liggen aan de zuidzijde van het station, bereikbaar via de IJsselallee. Aan de voorkant van het station wordt met borden verwezen naar de bevrijdingsfestival-locaties. Andere parkeerlocaties in de buurt van de stad zijn: Burg. Van Roijensingel, Emmadek (Emmawijk),  Maagjesbolwerk (Kamperpoortenbrug),  Dijkstraat, Noordereiland (Assiesstraat), Centrum (Pletterstraat) en Diezerpoort (Van Wevelinckhovenstraat). De routes naar de parkeeraccommodaties worden op de invalswegen aangegeven. Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem de parkeeraccommodaties en het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan. Dit jaar is de Turfmarkt niet beschikbaar voor parkeren in verband met voorjaarkermis Ambelt. Voor meer informatie over parkeren in Zwolle, leest men op www.zwolle.nl/parkeren.

Artikel delen:

Reageer