Zwolle viert Wereld Tai Chi Dag

Zwolle – Zatertdag vond in Park de Weezenlanden voor de twaalfde keer de Wereld Tai Chi Dag plaats. Op de laatste zaterdag van april komen mensen op verschillende plekken in de wereld samen om een golf van positieve energie in beweging te brengen. Wereldwijd beoefenen meer dan zestig miljoen mensen een vorm van de Chinese bewegingskunst Tai Chi. Jaarlijks trekt De Wereld Tai Chi Dag in Zwolle rond de 750 mensen. Het thema van de ‘Global Tai Chi Wave 2014 was: ‘Laat mensen stromen’.  
 
 _koningsdag_part_ii-6.jpg
Tijdens het evenement in Zwolle werden belangstellenden uitgenodigd gratis kennis te maken met de Chinese bewegingskunst. Vanaf tien uur waren er demonstraties van verschillende Tai Chi vormen zoals, Tai Chi Chuan, Tai Chi Boksen, Tai Chi Wapens (zwaard, stok, waaier), Chi Kung vormen en Pushing Hands. Deze werden afgewisseld met workshops waarin jong en oud de verschillende Tai Chi-vormen zelf konden uitproberen. Ook was er een markt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, bij een kopje thee of een spelletje Go en waar je je lekker kon laten masseren. Verder was er een Tai Chi Ch’uan school labyrint en konden kinderen sumoworstelen.
 
 _koningsdag_part_ii-1.jpg
 
_koningsdag_part_ii-5.jpg 
 
 _koningsdag_part_ii-11.jpg 
 
Via Lees verder meer foto’s… 

Tai Chi is zowel een fysieke als een mentale training. De Chinese bewegingskunst/sport is goed voor je gezondheid en zelfontwikkeling, maar kan ook als zelfverdediging worden gebruikt. Doel tijdens het evenement ‘Laat mensen stromen’ is niet om Tai Chi-oefeningen ‘goed’ te doen, maar om volgens aloude Chinese principes met aandacht en vanuit je eigen mogelijkheden te bewegen.  
De wereld Tai Chi dag wordt gedragen door vele enthousiaste vrijwilligers en is een initiatief van sabel wereldkampioene en Inner Touch Tai Chi-schoolhoudster, Judith van Drooge. Tevens voorzitter van de Stichting Gunga Din de Waterdrager en bestuurslid van Tai Chi Nederland (STN).
 
 _koningsdag_part_ii-2.jpg
 
_koningsdag_part_ii-3.jpg
 
_koningsdag_part_ii-4.jpg
 
_koningsdag_part_ii-7.jpg
 
_koningsdag_part_ii-8.jpg
 
_koningsdag_part_ii-9.jpg
 
_koningsdag_part_ii-10.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Grappig. Had er ook wel even willen kijken.
    Maar ja, ik mis altijd alle evenementen omdat nooit de moeite neem om aankondigingen te lezen. Wellicht dat ik ook pas door dit verslag belangstelling kreeg.

  2. Voor het weekend, maar ook wel eens doordeweek, lees ik altijd de agenda even door. Daar staan ook berichten bij die het nieuws niet halen.

  3. En bij welk toiletbezoek krijgt men een lot met kans op fraaie prijzen; zoals waaier en Wereld Taichidag Zwolle T-shirt? Die 2 meiden met dat zeiltje met zeepsop werkten op mijn lachspieren: GRATIS GLIJDEN HIER. Kan het nog leuker: echt waar hond in het labyrint :).

Reageer