Verontwaardiging over weghalen brievenbus

Zwolle – Wie kent het niet, de rode brievenbus op de hoek van de Bachlaan en Buxtehudestraat. Hét ijkpunt voor mensen die even de weg kwijt zijn, “oh ja, hier is het, bij de rode brievenbus”. Voor wie iemand de weg wil wijzen, “daar bij de rode brievenbus, gaat u rechts af”. Voor de ouderen, vaak moeilijk ter been, die in de seniorenflats wonen, ze kunnen bijna vanaf hun balkonnetje de brief in de bus gooien. Maar ineens was hij weg, zonder enige waarschuwing of aankondiging.

brievenbus_bachlaan_2014_04_25_2768.jpg 

Nu moeten de mensen naar het winkelcentrum lopen, of naar een stuk niemandsland aan de Lassuslaan, waar nu zomaar ineens ongevraagd een brievenbus is geplaatst. Het blijkt dat Post.Nl hier verantwoordelijk voor is. De ANBO schrijft hierover al kritisch op haar website. “Als PostNL een brievenbus verplaatst dan zal de organisatie dit minimaal drie weken van tevoren op de brievenbus zelf aangeven. Daarnaast zal PostNL ook lokale media op de hoogte stellen en ontvangt u thuis bericht hierover. De klant ontvangt een huis aan huis mailing”. De wijkbeheerder gaat hier nu vragen over stellen.

Artikel delen:
Reacties 15
  1. Kijk als je van te voren aangeeft dat je een brievenbus weg gaat halen komt er protest, dat hebben we onlangs nog gemerkt. Het protest door de bewoners van wooncomplex Curans hebben met hun protest voor elkaar gekregen dat de brievenbus toch blijft. Hier bij de Buxtehudestraat is geen vooraankondiging geweest maar er is wel geschoten op de mensen die de brievenbus weg hebben gehaald. De schutters moeten dan ook worden gezocht in de seniorenflats.

  2. Jacco in curans wonen verschrikkelijke zeikers. De post wist al waar de brievenbus ging komen en die wordt nu verplaatst nabij de bushalte een andere plek ook zeer goed te doen voor de bewoners en anders vraag je je buurman even de brief mee te nemen.

  3. Ook in de kamperpoort was ie zo ineens weg bij het wijkcentrum.
    Waarschijnlijk wist de nl het ook niet want die kwam om het te legen tegen de avond 🙂

Reageer