Eerste inzet voor het Bike Team Zwolle

Zwolle – Zaterdag  tijdens de eerste Koningsdag in Zwolle was er ook een primeur voor het Rode Kruis Zwolle. Het EHBO team op de fiets van het Rode Kruis, het Bike Team Zwolle, kon deze dag zijn waarde bewijzen bij hun eerste inzet.

 

rode_kruis_bike_team-4.jpg 

 

Het Bike Team is opgericht om snelle hulp te verlenen tijdens grote evenementen in en rond Zwolle. Waar de EHBO’ers meestal wandelend door het centrum trekken tijdens evenementen, waarbij maar een klein gebeid kan worden overzien, rijdt het Bike Team vele rondes in dezelfde tijd en door een veel groter gebied. En mocht er hulp nodig zijn op een van de pleinen dan kan het Bike Team zich daar snel heen verplaatsen. Het Bike Team Zwolle bestaat uit 9 enthousiaste Rode Kruis vrijwilligers die, met dank aan de politie in Zwolle, getraind zijn om snel in het centrum en tussen grote mensen massa’s te kunnen fietsen. Het team beschikt over twee moderne mountainbikes, EHBO materialen en een AED (defibrilator) om zo vrijwel alle gewonden de eerste hulp te kunnen verlenen.

 

rode_kruis_bike_team-2.jpg
 
rode_kruis_bike_team-3.jpg
 
rode_kruis_bike_team-1.jpg 

Dit betekend echter niet dat alle EHBO-vrijwilligers zich per fiets zullen gaan bewegen. In bijvoorbeeld de Diezerstraat is het vandaag te druk om te fietsen en op de pleinen is het soms handiger om een vaste EHBO-post te hebben. Maar in de toekomst zal het Bike Team wel vaker te zien zijn, zoals tijdens de Halve Marathon van Zwolle, het cultuurfestival Zwolle Unlimited en de AA-landenloop.   

 

Wilt u meer weten over het Bike Team Zwolle, kijk dan op www.rodekruis.nl/zwolle of mail naar afdelingzwolle@redcross.nl 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer