PEC Zwolle – PSV Eindhoven voorbeschouwing

Zwolle – Na het geweldige bekeravontuur van vorige week, staat er dit weekend weer een speelronde uit de Eredivisie op het menu. Zondag speelt PEC Zwolle de één-na-laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen PSV Eindhoven. Het duel wordt gespeeld in het IJsseldelta stadion en gaat om 14.30 uur van start. Om de, voorafgaand aan dit seizoen gestelde, doelstelling van minimaal veertig punten te behalen heeft het elftal van Ron Jans nog één punt nodig. Met 39 punten uit 32 competitieduels bezet PEC Zwolle momenteel de negende positie in de Eredivisie. PSV staat vijfde op de ranglijst met 53 punten. 

De uitwedstrijd in het Philips stadion eindigde in een gelijke stand (1-1). Onder toeziend oog van 33.100 toeschouwers opende Jeffrey Bruma al vroeg in de wedstrijd de score. Met zijn hoofd passeerde hij doelman Leon ter Wielen in de derde minuut. PEC Zwolle liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam binnen het kwartier terug in de wedstrijd via aanvaller Fred Benson. Onder meer middenvelder Mustafa Saymak kreeg nog een grote mogelijkheid om de drie punten in de bus naar Zwolle mee te nemen, maar zijn schot van afstand spatte uiteindelijk op de lat uiteen.

Vorig seizoen eindigde het duel tussen PEC Zwolle en PSV in het IJsseldelta stadion in 1-2. Ondanks dat PEC Zwolle via Joey van den Berg nog op een knappe 1-0 voorsprong kwam, was het PSV dat er met de winst vandoor ging na treffers van Timothy Derijck en een eigen doelpunt van Joey van den Berg. Bij PEC Zwolle staan op dit moment twee spelers met een Eindhovens verleden op de loonlijst, namelijk Stef Nijland en Bart van Hintum. Bij PSV is voormalig PEC Zwolle-hoofdtrainer Art Langeler als hoofd jeugdopleiding actief. 

Mis deze topwedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV niet en moedig de Blauwvingers zondag aan! Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Waar en hoe daar aan te komen lees je via www.peczwolle.nl/tickets. Scheidsrechter Makkelie fluit om 14.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Hij zal daarbij worden geassisteerd door Boonman, Van Dongen en Martens.  

Laatste ontmoetingen in Zwolle 
27 februari 2013 PEC Zwolle – PSV 0-3 (KNVB Beker) 
28 oktober 2012 PEC Zwolle – PSV 1-2 (Eredivisie) 
29 november 2003 FC Zwolle – PSV 0-4 (Eredivisie 
21 september 2002 FC Zwolle – PSV 1-3 (Eredivisie) 

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer