Chat Log 78

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 79 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

 

Artikel delen:
Reacties 508
 1. @ Joppuh, vond de door jou geposte Youp leuk. In tegenstelling tot die van vorige week. Hoop en verwacht dat jij overigens ook een mooie Koningsdag en -nacht hebt gehad.

 2. 🙂 Ja Dick, dat heb ik zeker gehad, en de Youp was inderdaad leuk, vandaar dat ik m onder jee aandacht wilde brengen. Heb je gisteren de wigwam gezien? Ik had m in Carre al gezien maar heb die van gisteren toch maar even opgenomen en vanmorgen rustig even naar gekeken.

 3. Bericht door doeksen, op 3 mei 2014 8:08
  wat gaan we vanmiddag doen jan d ??????

  Ik denk dat ik ff naar West ga……..:)

 4. De dvd Joe Bonamassa en Beth Hart live in Carre heb ik van mijn dochter voor mijn verjaardag gekregen, geweldig is ie.

 5. Doe die strandstoelenverhuurder maar de groeten van mij terug JanD en zeg maar dat ik hem in augustus nog wel een paar dagen kom helpen.

 6. Wat een vragen Assie !;D
  Ja, je strandstoel staat er nog.
  Ja, de wind komt van zee.
  Ja, ben al bij de shoarmatent geweest.
  Geen rhododendrons gezien.
  Fritsie W. ook niet gezien.
  Ja, de webcam staat nog steeds op je kamer gericht.
  Pffff.;)

 7. goh WLZ is een keer niet op tijd 😉 vanmorgen rond 7 uur al bekend geworden dat zwolle de titel Fietsstad 2014 gewonnen heeft. bekend gemaakt op radio 1..

 8. Idd weer een deftige plaat van Harry. Blijf ze bewaren, maar niet allemaal. Veruit de meeste van de dagelijkse platen vind ik de moeite van het bewaren waard.

 9. Sponsors gezocht.

  Nog 17 nachten en dan is het al zover. De Nacht van de Vluchteling.

  In de nacht van 29 op 30 mei (de nacht naar hemelvaart) lopen 1000 mensen een 40 km lange tocht van Rotterdam naar Den Haag. Dit is de derde keer dat ik deze sponsortocht ga lopen. De opbrengst is deze keer bestemd voor de opvang van de slachtoffers van de oorlog in Syrië. Ondergetekende loopt ook mee. Qua training zit ik op schema. Qua sponsoring is een ander verhaal.

  Door de aanhoudende burgeroorlog in Syrië hebben 9,3 miljoen mensen behoefte aan humanitaire hulp.

  Hulporganisaties hebben de grootste moeite toegang te verkrijgen tot de door de Syrische overheid afgesloten gebieden om de mensen daar te helpen met medicijnen en andere basisbenodigdheden. Waar we wel toegang krijgen, schieten hulpgoederen te kort. Help mee en sponsor!

  Sponsoren kan via deze pagina: http://www.nachtvandevluchteling.nl/bernardholtrop
  Kijk in ieder geval even op die site.

 10. Moest vanmorgen in het ziekenhuis zijn. Ging maar op de fiets omdat die fietsenstalling mooi dicht bij de hoofdingang is. Maar hier hebben ze duidelijk op bezuinigd. Een sfeerloze betonnen bak, met te weinig ruimte, zodat doorgangen versperd zijn door fietsen die half uit de rekken steken of helemaal op onhandige plaatsen staan. Een bende! Jammer van dat verder zo’n mooi ziekenhuis.

 11. Foifoifoi wah bin’k vekaold’n. Mien eele neuze zit weer dichte. Eb gister’n vöör de kantine van Roda Raoltuh veul te veule op de tocht uhstaon. Foifoifoi wat een etterbakk’n die Raolterbotterpiel’n. Die gast’n waar’n allemaolle vöör die boer’n uut Vroomsoop.

 12. Bericht door Peppi, op 15 mei 2014 23:47
  Foifoifoi wah bin’k vekaold’n. Mien eele neuze zit weer dichte. Eb gister’n vöör de kantine van Roda Raoltuh veul te veule op de tocht uhstaon. Foifoifoi wat een etterbakk’n die Raolterbotterpiel’n. Die gast’n waar’n allemaolle vöör die boer’n uut Vroomsoop.

  Peppi, wat lees ik nou? Jij verkouden? 😮 Assie, W.S en ik hebben nergens last van. En we hebben toch de hele tijd bij jou gestaan!:)

 13. D?t vöör niks zoep’n ef ok zien naodeel’n. ‘K ad better af en toe de kantine in kun gaon um ok is een keer wat bierties op te aal’n want dan ak ut niet zo kold uh-ad.:P

 14. Bericht door Peppi, op 16 mei 2014 23:10
  D?t vöör niks zoep’n ef ok zien naodeel’n. ‘K ad better af en toe de kantine in kun gaon um ok is een keer wat bierties op te aal’n want dan ak ut niet zo kold uh-ad.

  Klopt helemaal Peppi.:P
  Dan had je Assie, W.S. en mij maar niet steeds moeten laten lopen om biertjes op te halen. Dan had je ook nog eens in die lekkere warme kantine gekomen.
  ;D

 15. Binnuh alleen maa twee keer in de kantine uh-west umme te piss’n. Die zeikbakk’n staot net as 35 jaor uh-leed’n inks vööran in de kantibe.:P

 16. Heeft iemand nog een idee of de site van de vorige weblog (met de blauwe achtergrond) nog online is. Ik weet dat hij een aantal jaar nog te vinden was maar nu zie ik hem nergens meer. Daar staan nog interessante nieuwsonderwerpen op

 17. Misschien= nu zeker! VRIEND W.S speelt zijn laatste wedstrijdjes in de kleuren van DE club, dus daar moet ik bij zijn. Daar moet ik die martelgang maar voor over hebben.;D

 18. The clouds have gone away
  To start a brighter day
  We have waited for too long
  It’s time to let it out
  You know what it??s about
  I’ve waited all to feel the sun
  The harder it gets, the faster we seem to fall in love
  The deeper we fall, the more we lose control
  Set your mind free, it’s the Year of Summer
  8)8)8)

 19. Bernard wens ik een waakzame nacht zonder regen en blaren. Stoer dat je nu alweer voor de 3e keer gaat lopen voor het goede doel!

 20. Vanmorgen om kwart over acht deze mooie tocht volbracht. Bewondering voor degenen die die route uitgezet hebben. Ik hoorde nu dat de bordjes, pijlen en lampjes pas een halve dag van te voren op de route aangebracht worden. Gestart op de Erasmusbrug om 12:10 uur. Aangekomen in Humanity House Den Haag om 8:13. Dus net niet binnen de acht uur. De eerste dertig km gemiddeld 6 km per uur gelopen. De laatste 10 km een stuk langzamer. De sponsors nog bedankt. In totaal is er bijna een half miljoen opgehaald.

 21. De organisatie van zo’n evenement is zeker bewonderingswaardig, Bernard. Niettemin gaat mijn lof vooral naar jou en je medelopers. Jullie hebben een behoorlijk sponsorbedrag bijeen gesprokkeld en ook nog eens bij nacht en ontij 40 kilometer gelopen. Knap.
  Je bent misschien wel iets te hard van stapel gelopen met die 6 km/u, als je daarna 3 uur over 10 kilometer doet.;D Maar, mijn complimenten. Volgend jaar weer? of stel ik de vraag te vroeg?

 22. Zwols bedrijf in Radio-1 journaal met dit:

  Waterschap vraagt medicijngebruikers in zak te plassen

  Medicijnenresten in het rioolwater vormen een steeds groter probleem voor de kwaliteit van het oppervlaktewater.
  Maar hoe haal je mensen die geneesmiddelen gebruiken over om in een plaszak te urineren? En is het effect daarvan vervolgens te meten?

  Grip op geneesmiddelen
  Het antwoord op onder meer deze vragen hoopt het Waterschap Groot Salland te vinden tijdens de proef ??Grip op Geneesmiddelen in de Waterkringloop’, zoals die komende maand van start gaat. Eerdere experimenten richtten zich vooral op het zuiveren van medicijnresten uit het water, ditmaal kijkt het waterschap of het probleem letterlijk bij de bron kan worden aangepakt.

  Geslachtsverandering van vissen
  Het ministerie van Milieu vroeg eerder dit jaar in de Beleidsnota Drinkwater al aandacht voor de toenemende vervuiling van het water met medicijnresten en anticonceptiemiddelen. Uitgeplaste resten van bijvoorbeeld de pil komen in het riool en verstoren uiteindelijk de hormoonbalans in het oppervlaktewater. Bekendste gevolg is mogelijke geslachtsverandering van vissen.

  Contrastvloeistof en ouderdomsdiabetes
  ??Met behulp van het Deventer Ziekenhuis en mogelijk ook lokale apothekers worden inwoners die bepaalde medicijnen gebruiken benaderd of ze tijdelijk hun urine willen opvangen’, aldus projectleidster Charlotte van der Gun van Groot Salland. ??Het gaat om twee groepen medicijngebruikers: mensen die een scan hebben laten maken en contrastvloeistof uitplassen en mogelijk ook om gebruikers van het ouderdoms-diabetesmedicijn metformine. Beide stoffen zijn natuurlijk voor de mensen zelf veilig, maar passeren de rioolwaterzuiveringen waardoor de resten in lage concentraties in het oppervlaktewater voorkomen.’

  Plaszak kan in de grijze kliko
  Als zij mee willen werken krijgen de mensen plaszakken mee naar huis. Een speciale gel in de zak zet de urine om in een vaste stof, waarna de zak in de grijze kliko kan. De plas wordt niet ingenomen, het gaat er alleen om dat het niet in het riool terecht komt.

  ??Privacy niet in gevaar’
  Het waterschap gaat niet zelf mogelijke deelnemers benaderen. Om de privacy van de mensen te waarborgen krijgen zij het verzoek van het ziekenhuis of hun apotheker. ??Wij willen niet eens weten wie er meedoen. Alleen hoeveel deelnemers we hebben en dat ze allemaal in een zone van Deventer wonen die op de zelfde zuivering is aangesloten. Zelfs deze meta-data zullen we met niemand delen’, stelt Van der Gun potentiele deelnemers gerust.

  Sociale wetenschappers ingehuurd
  Stel dat anonieme patiënten inderdaad nog bereid zijn om deel te nemen, hoe krijg je dan later vrouwen die de pil gebruiken zover dat ze in een zak gaan plassen? Van der Gun: ??Dat weten we (nog) niet. Dit gaat richting sociale wetenschap, als waterschap zijn we natuurlijk niet gespecialiseerd in het beïnvloeden van gedrag van mensen. Daarvoor hebben we dan ook specialisten ingehuurd.’

  ??Het is sowieso niet de bedoeling dat mensen voor de rest van leven niet meer op de wc mogen plassen. Of je nu patiënt bent of de pil gebruikt, we zijn realistisch genoeg om te zien dat niemand dat zal willen. Maar het is nuttig om te testen onder welke omstandigheden de mensen willen meewerken en of het effect hiervan sowieso is te meten.’

  Later zoeken naar permanente oplossing
  Als dat zo is en de waterkwaliteit inderdaad verbetert dan zal worden gekeken of er een meer permanente manier is om de urine buiten het afvalwater te houden. ??Eerst deze proef doen, dan zien we wel of en zo ja hoe we verder gaan. Zeker is dat zuiveren van medicijnen achteraf duur en lastig is. Dus alle beetjes helpen: wat de mensen er niet in plassen hoeven wij er niet uit te halen.’

  Bron: binnenlandsbestuur.nl

 23. @ doeksen: “echt niet”??? op 9:58 zou me erg verbazen. Op 10:04 is idd een lap, maar daar past geen “echt niet” volgens mij. Is gewoon een feit/Zwols weetje of hoe je het wilt noemen. Nou ja, ’t zal wel.

 24. De Antillianen in Zwolle worden zes à zeven keer vaker verdacht van een misdrijf dan een stadsgenoot van andere komaf.

  Ja, ik hoorde dat vanmorgen ook in het nieuws. Mijn vermoeden werd hierdoor bevestigd. Dat kan de Zwolse politie mooi in zijn zak steken, dacht ik daarbij. Aan Antilianen wordt op straat ook heel vaak naar hun identiteitspapieren gevraagd. Heb het in de trein ook wel eens mogen aanschouwen. Erg gênant allemaal.

  Dat Pownews er een heel andere draai aan geeft vind ik ook weer mooi. Dat was te verwachten. Zij preken voor hun eigen kerk.

 25. Idd Bernard….maar wat? Ben het ook met je eens dat je niet altijd zelf het wiel moet willen uitvinden. Kijk om je heen, zie wat je ziet, je bent niet de enige, je bent de enige niet…..zong De Dijk al: Je kunt altijd van een ander (die met dezelfde problematiek zou kunnen kampen) leren! Misschien zijn ze gewoon te eigenwijs? Zou kunnen want ik ken (héél) veel eigenwijze landgenoten 😮

 26. Olcay Gulsen zei gisteren in een interview dat iedere voetballer vreemdgaat. Dat schoot haar ex Edgar Davids in het verkeerde keelgat.

  “Voetballers gaan allemaal vreemd en er is geen uitzondering. Ik ken er geen één die niet vreemdgaat”, zei Olcay in het tijdschrift Grazia.

  Edgar reageerde hierop woedend op Twitter: “Ervaringsdeskundige Olcay Gulsen mist alleen een keeper dan is haar qualitatieve onderzoek compleet”.

  De tweet werd niet lang daarna verwijderd, weet ShowVandaag.

 27. Goed initiatief, misschien ook wat voor Overijssel?:

  Vanaf vorige maand nemen alle Drentse gemeenten, de waterschappen en de provincie Drenthe voor elkaar bestemde meldingen en vragen aan. Daarmee zorgen zij ervoor dat niet de klant, maar de vraag reist.

  Vragen en meldingen die bij een van deze instanties binnenkomen maar voor een van de andere bedoeld zijn, worden doorgespeeld naar het juiste loket zonder dat de melder of vragensteller dat merkt. Doorverwezen worden met de bijbehorende ongemakken en tijdverlies is er niet meer bij. Deze ontwikkeling past goed in het streven van de Drentse overheden naar een zo klantgericht en efficiënt mogelijk ingerichte dienstverlening.

  De eerste verkenningen naar de mogelijkheden van samenwerking zijn uitgevoerd in 2010. Vervolgens is in het najaar van 2011 gestart met een pilot Meldingen Openbare Ruimte (MOR). Uiteindelijk is begin 2014 besloten om de samenwerking voort te zetten en uit breiden. (Bron: provincie Drenthe)

 28. Wie een biertje bestelt op het Oktoberfest in M?nchen, betaalt dit jaar maar liefst 10,10 euro voor z??n pilsje.

  Het is voor het eerst dat de bierprijs op het traditionele zuipfeest in de dubbele cijfers belandt. De Bierzelte (biertenten) Zur Bratwurst, Löwenbr?u-Festzelt en Schottenhammel-Festhalle heeft de prijs bepaald, weet het ANP.

  Ieder jaar is er opnieuw discussie over de prijs van het bier. Vanaf 1950 is de prijs twaalf keer over de kop gegaan. Zo was er in 1972 al discussie over de biertjes die toen omgerekend voor 1,53 euro aan de man werden gebracht.

  De horecaondernemers weten echter jaar elk jaar steeds weer redenen te noemen waarom de bierprijs moet stijgen. Niet alleen voor de hand liggende zoals hogere verkoopprijzen bij de brouwerij en hogere loonkosten, maar ook meer exotische zoals de kosten voor een terrorismeverzekering.

 29. Het is in Duitsland niet onopgemerkt gebleven dat de nationale hockeyploeg vanavond een belangrijke wedstrijd speelt bij de WK in Den Haag. Zelfs Joachim Löw, bondscoach van de Duitse voetballers, moedigt de hockeyers aan.

  “Wij wensen jullie veel succes tegen Nederland, in de heksenketel in Den Haag”, zegt Löw in een YouTube-filmpje. Na de nederlaag tegen Argentinië heeft Duitsland een zege nodig om uitzicht te behouden op de halve finales.

  Löw heeft er echter vertrouwen in dat de ploeg van Markus Weise het redt. “Wij hopen dat jullie de finale halen en de titel winnen, dan gaan wij dat nadoen in Brazilië.”

  ALLEEN dan doen ze ervoor mee (in laatste regel) hoop ik. Hoop natuurlijk sowieso dat er een vorentscheidung plaatsvindt in het nadeel van onze Mofrikaanse Oosterburen. 😉

 30. JanD, wat een leuke plaatjes heb je geschoten! 🙂 Nog bedankt en tot ziens;) Heb je die twee plaatjes die ik heb geschoten ook nog in je album?;D

 31. Bericht door Assendörper, op 12 juni 2014 23:56Heb je die twee plaatjes die ik heb geschoten ook nog in je album?

  [/quote]

  Nee Assie, die heb ik goed kunnen verkopen! ;D

 32. Na geruime tijd de WLZ commentaren bestudeerd te hebben, ben ik geloof ik nu zover dat ik een redelijke profielschets van de gemiddelde WLZ commentaargever kan geven, zoals:

  De gemiddelde WLZ commentaargever:
  – heeft, aan het aantal commentaren te zien, de meeste belangstelling voor misdaadberichten, brandstichtingen, vernielingen en vechtpartijen.

  – heeft een grote hekel aan dierenbeulen, kinderlokkers, skimmers en berovers van oude vrouwtjes, De WLZ strafmaat is ongeveer 3 x hoger dan de Nederlandse strafmaat en bevat ook weer lijfstraffen.

  – vind dat er onder getinte buitenlanders meer criminaliteit plaats vind dan onder blanke inwoners.

  – heeft niet zo’n hoge pet op van (plaatselijke) politici, ze beloven veel maar doen weinig, met name de CU is de gebeten hond als het om meer koopzondagen gaat.

  – heeft over het algemeen wel waardering voor Politie, brandweer en hulpverleners.

  – houdt niet van klassieke of kleinschalige muziekevenementen, hij geeft er in ieder geval niet nauwelijks commentaar op

  – vindt dat je van festivalmuziek pas slechts kunt genieten wanneer het geluidsniveau minimaal 85 dB(A) of hoger is.

  – vindt dat klagen over verplicht meegenieten van andermans lievelingsmuziek slechts gezeur is en dat de klager beter de stad kan verlaten.

  -houdt veel van sport, als het maar om het eerste elftal van PEC gaat, op andere sporten m/vrouw wordt nauwelijks commentaar geleverd.

  Vertel het me als ik er ver naast zit;-)

 33. Vond Youp weer goed:

  Luis in de pels
  21 juni 2014

  Lachen als Suarez. Dat moeten we. En met dezelfde twinkeling in onze ogen. Hij lachte bij beide doelpunten tegen Engeland al voordat de bal over de doellijn ging. Daarmee vernederde hij de Engelsen nog meer. Die lach! Die verpletterende lach. Engeland, het land waar hij zijn geld verdient, werd persoonlijk door hem uitgeschakeld. Suarez, de Luis in de Engelse pels.
  Lachen als Suarez. Ik doe het al een week. Sinds het doelpunt van Van Persie. Die magistrale goal tegen de Spanjaarden. Wat een feest. Sinds dat moment lach ik en in die gelukzalige toestand neem ik alles tot me. Soms schater ik zelfs. Bijvoorbeeld als ik lees dat Theo Langejan, die mafketel van de Nederlandse Zorgautoriteit die deze week eindelijk inzag dat ie moest oprotten, een trekhaak achter zijn dienstauto had. Voor zijn caravan. Dan moet ik de tranen van mijn wangen wissen. Dat hij reisjes door klanten liet betalen is gewoon Hollands. Krent, dacht ik toen ik dat las. Kleine krabbelaar. Maar daarna ging het over die trekhaak. De trekhaak voor zijn caravan achter zijn auto met chauffeur. Daar kan ik weken op teren. Het hoofd van de NZa, goed voor 9000 euro per maand, laat op kosten van de zaak een trekhaak op zijn dienstauto monteren. Het zou nog leuker zijn als het niet voor zijn caravan was, maar voor een boedelbak. Dat hij in het weekend bijklust. Plafonnetjes stukadoort met wat Polen. Liefst bij PVV-ers. Dan lach ik nog harder dan ik nu al doe. Ik voel me al een week lang een Suarez. Een superieure Suarez.
  Zo glimlach ik ook als ik lees over het aanleunkamertje dat Trix in Den Haag krijgt. Op Noordeinde 66 om precies te zijn. Wordt verbouwd voor een miljoen. Officieel negen ton, maar u weet zelf hoe dat gaat met aannemers. Een pied-à-terre heet dat in die kringen. Alex kocht het pandje ooit voor 750.000 euro, verkocht het tien jaar later aan de Staat voor 3,25 miljoen en nu moet het even worden opgefrist. Beetje gozer neemt zijn moeder voor een nachtje in huis. Zeker als ze op de kleinkinderen gepast heeft. Is voor het oude mens ook gezellig. Maar bij hun kan dat dus niet. En daar moet ik om glimlachen. En ik vrees dat Lexie ook lacht. Die giert het samen met Max waarschijnlijk uit. Tweeënhalf miljoen winst op een pandje in deplorabele staat. Als dat geen humor is.
  Glimlachen moet ik ook bij die Peter Noordanus, de burgemeester van Tilburg die deze week op zijn muil is gegaan met zijn zogenaamde homowijk. Was een gebbetje van de burgervader. Hij wilde aangeven dat homo??s het niet gemakkelijk hebben in 2014. Geeuw, geeuw! Als ik de plaatselijke buutredenaar in Tilburg was dan zou ik er de komende carnaval iets mee doen. Al is het maar met het feit dat hij anus in zijn naam heeft staan. Dat moet je toch kunnen combineren met dat Brabantse Gay Getto! Niet lekker voor Petertje, die vorige week nog aan de enquêtecommissie moest uitleggen dat hij als commissaris van Vestia ooit een door Erik Staal gedicteerde brief ongelezen had getekend, waardoor diezelfde Staal nu een pensioen heeft waar de emir van Quatar jaloers op is. Hagenezen herinneren zich Peter nog van die jarenlang lekkende tramtunnel.
  Of Henk Krol ook lacht deze week weet ik niet. Hij had bij burgemeester Noordanus net een subsidieaanvraag ingediend. In een roze juichpak. Hij wilde in het Tilburgse Gay Village een buurthuis beginnen. Met thema-avonden. Wat te doen met een goed pensioen? stond al gepland voor de eerste bijeenkomst. Maar die gaat dus niet door. Vrees dat krolse Henkie inderdaad niet lacht, maar daar staat tegenover dat ik zo langzamerhand echt niet meer bijkom van het lachen zo gauw het over deze Brabantse bejaardenoplichter gaat. En met mij het gehele Nederlandse volk. Iedereen ligt toch dubbel om gekke Henkie met zijn accountant waar de KPMG nog wat van kan leren? Alleen Jan Nagel neemt deze droeve ijdeltuit nog serieus.
  Lachen dus. Hard lachen. Huilen als Suarez mag ook. Want dat kan hij ook als de beste. Zeker als hij wereldkampioen wordt. Of hij dat wordt? Ik weet het. Van wie? Van de Chinees. Hoe die Chinees heet? Sepp Blatter.

 34. Je doet je naam eer aan, Observer.:) Misschien nog een toevoeging: het afzeiken van elkaar.
  Soms denk ik weleens dat de “Z” van WLZ staat voor zuur, zeuren of zeiken. Misschien ligt dat aan mij, maar ik vind dat de negativiteit de laatste maanden erg de boventoon voert. Niets is leuk, geen enkele vernieuwing is een verbetering, niets doen is echter ook geen optie, het leven zit vol bedreigingen, alles wordt minder dan het was en een sentimentele drang naar Zwolle “toen het nog van de Zwollenaren was”. Is dat een selectieve perceptie of – zo niet – de tijdsgeest?

 35. @Dame, ja, dat had ik er ook nog aan toe kunnen voegen. Ik stel voor dat we vanaf nu een tegengeluid hier op WLZ laten horen waarbij we een positieve benadering van alles wat in Zwolle de revue passeert laten horen.
  Natuurlijk mogen we daar we daarbij wel opbouwende kanttekeningen plaatsen toch?:)

 36. Ben r bij Wezep afgegaan en via de oude IJsselbrug naar Zwolle, was gellukkig nog geen sluipverkeer en ik zag ze allemaal netjes stilstaan op de A28 🙂

 37. Vanavond nog voetbal (of handjeklap):

  Duitsland en de Verenigde Staten kunnen elkaar een dienst bewijzen door in het duel tegen elkaar een gelijkspel overeen te komen. Als dat gebeurt zijn beide landen geplaatst voor de achtste finales en kunnen Portugal en Ghana, die het andere duel spelen, op het vliegtuig naar huis.

  De wedstrijden starten om 18.00 uur en de hele wereld zal het duel op de voet volgen om te kijken of er daadwerkelijk van een ‘salonremise’ sprake is. De Duitse bondscoaches J?rgen Klinsmann (VS) en Joachim Löw (Duitsland) kunnen elkaar een dienst bewijzen. Mocht dat gebeuren, dan zal de vergelijking met ‘Het bedrog van Gijón’ ter sprake komen.

 38. Diego Armando Maradona vindt dat de wereldvoetbalbond FIFA Luis Suárez veel te hard heeft gestraft voor het bijtincident in het duel tussen Uruguay en Italië. Suárez werd donderdag voor negen wedstrijden geschorst en mag zich vier maanden niet in een stadion vertonen.

  “Waarom?”, vroeg de Argentijnse voetballegende zich bij een Venezolaanse televisiezender af. “Wie heeft hij gedood? Dit is een oneerlijke straf, dit is pure maffia.”

  Guantanamo

  Maradona heeft geen goed woord over voor de FIFA. “Wie denken jullie wel dat jullie zijn? Waarom sturen jullie hem niet gelijk naar Guantanamo”, doelde Maradona op omstreden Amerikaanse gevangenis op Cuba.

  Maradona werd zelf ook eens geschorst tijdens een WK. In 1994, bij het WK in Amerika, moest hij het toernooi vroegtijdig verlaten na een positieve dopingtest.

 39. Bericht door doeksen, op 28 juni 2014 7:58
  wat zijn de plannen jan

  Nog geen idee doeksen. Twijfel nog tussen Hasselt en DE club.
  CdP staat wel vast!:)

 40. NU LIVE Johan-3 2 uur te gast bij de zomerversie van mijn favoriete radioprogramma…ZOMERSPIJKERS op radio 2. 1 op 1 met Dolf Jansen, nog 1 heel uur :D:D:D

 41. Goed idee, heb er ff over gedacht maar het feit dat ik geblesseerd ben aan de voet (al die comedy om daar te komen en rond te strompelen) heeft de doorslag gegeven.

 42. Tweet van de dag

  zo 29 juni 2014

  Nog nooit verloor #Oranje WK-duel op zuidelijk halfrond een dag na begin ramadan van een land dat evenveel mede- als klinkers bevat #nedmex

 43. Ben net terug uit Zandvoort doeksen en zit er vanaf morgenmiddag t/m zondagavond/maandagmorgen weer. De balletjes doe ik volgende week wel.

 44. Bericht door Assendörper, op 12 juli 2014 0:58
  Heb daar wat contact met 1 van de laatste pitchpoezen.

  Die zit zeker ook elke dag in cafe De Lamstrael.;D

 45. Dick, gisteren was het heerlijk vertoeven op terras van Swolscafe, schaduw windje, heerlijk. Bij Stappie zit je zo volop in de zon, maar daarom zal het er niet minder gezellig om wezen.

 46. Joppuh zit te loeren op de eerste posting volgens mij.:D

  Ga jij nog op vakantie dick? Wij gaan een weekje naar Hallenberg en in november naar Camaroen.

 47. @ 9:56: Vandaag een roostervrije dag maar heb pas vanaf 11/8 vakantie. Hoezo Hallenberg, da’s toch helemaal niet toeristisch? Cameroen: gaaaaaaaaaaaaaaaf! Hoe is het met je; relaties weer een beetje normaal?

 48. Onder “gebruikers, momenteel online” staat ook

  ene Bino

  Hits:
  0

  Status:
  ONLINE

  Lid sinds:
  12 dagen geleden

  Laatst online:
  45 minuten geleden

  Naam:
  kany

  Zonder profielfoto.

  Wie zou dat zijn, man of vrouw?

 49. 🙂 Grote dank bernard. Jij hebt elders al geprobeerd de “rampdiscussie” aan te zwendelen. Heb er hier ook al wat over gepost. Helemaal eens met

  Daar kunnen we inderdaad niet bij stil staan. We zouden geen leven meer hebben als we ons alles zouden aantrekken wat ons ter ore kwam. We laten ons daarbij sturen door redacties van journaals en andere nieuwprogramma’s. Maakt iemand zich druk over dat vliegtuigongeluk wat gisteren in Taiwan gebeurde? Nee, want er zaten geen Nederlanders in dat vliegtuig.

  Maar we zullen nog wel een tijdje dagelijks met de ramp geconfronteerd worden. O.a. in het dagelijks uitlopende 8-uur journaal. Zeker nu er een “bewapende politiemacht” dreigt te komen.

 50. Ja Dick alles weer op orde. Alhoewel er wel flink gesnoeid is, in tijden van nood( iod) leer je je vrienden wel kennen. Zakelijk geen schade aan ondervonden.

  Maar goed boek is dicht en terug in de biblitheek.

 51. Nog even rustig Dick. Op 2 augustus beginnen de selectietrainingen weer en is er een klusdag waarop SVI-ers alles weer in orde maken voor het nieuwe seizoen. Op 11 t/m 13 augustus zijn er dan voor het eerst de Zwolse voetbaldagen; de SVI-opvolger van de KNVB-voetbaldagen. En voor al die zaken zijn vele vrijwilligers in touw. Petje af voor hen, want zonder vrijwilligers geen voetbal!

 52. Helemaal eens Appie! Zie ook https://www.weblogzwolle.nl/content/view/41952/55/
  over vrijwilligers. Overigens nodig bij (bijna?) alles wat georganiseerd wordt. Zit je zoon in een selectie team? Onze jongste zat in A1 maar is gestopt bij de overgang naar de 2e selectie. Hij wil in de toekomst, met zijn iets jongere maatjes (laatste jaars A1), graag weer een vriendenteam worden. Volgens mij gaat daar (voorlopig) niet heel veel van terecht komen.

 53. Hoi Dick (11.08), het is misschien raar, maar die hele ramp doet me niet veel. Was wel mooie televisie. Zouden ze vaker moeten doen. O nee, toch maar niet. Ik verwonderde me over de mensen die daar bij die A2 selfies met een rouwauto op de achtergrond maakten.
  Ik voel me een toeschouwer. Niet iemand die er bij betrokken is. En dat is natuurlijk ook zo.

 54. @ bernard, het is misschien ook de extra trieste omstandigheid dat het vliegtuig uit de lucht lijkt geknald te zijn. Ook de manier waarop de separatisten met de stoffelijke overschotten omgingen (o.a. stropen en slepen). Hoe de separatisten zich daar sowieso gedragen tegenover hun (gewezen?) landgenoten. Nogal een omslag van NL dat ze nu ineens wél maatregelen tegen de Russen lijken te durven nemen.

  Eens met de “toeschouwer-conclusie”.

 55. Bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines precies een week geleden, kwamen 298 mensen om het leven. Het aantal Nederlandse doden is verhoogd doordat er een vrouw aan boord was met een dubbele nationaliteit.

  Ze reisde op een Duits paspoort en werd met die nationaliteit opgenomen op de lijst van slachtoffers. Waarom de vrouw nu op de Nederlandse lijst is gezet, wil Buitenlandse Zaken uit privacyoverwegingen niet kwijt.

  Eerder werd het Nederlandse dodental al naar boven bijgesteld van 192 naar 193. Ook dat had te maken met een inzittende met een dubbele nationaliteit.

  Waarom zou BuZa dat niet kwijt willen, welke privacyoverwegingen?

 56. Nu op Radio 1…optreden tegen anti-semitische speekkoren bij de vorige Ajax-PEC (beker) en straks bij de wedstrijd om de JC-schaal.
  Erg lastig om grenzen aan te geven.

 57. vern**kerij door Christelijke Jeep

  De Hoop Scheffer grijpt ramp aan om voor Defensie te lobbyen

  Voormalig secretaris-generaal van de NAVO vergelijkt MH17 met 9/11 en waarschuwt: ‘We spenderen nu minder geld aan Defensie dan in de jaren ’30’ …

  Nederland moet stoppen met de ‘wilde bezuinigingen’ op Defensie. Dat zegt oud-NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer donderdag in Het Financieele Dagblad. De urgentie om Defensie ‘op orde te brengen’ is volgens hem ‘enorm’ omdat de instabiliteit rondom Europa toeneemt.

  De Hoop Scheffer reageert in het FD op de gespannen relatie met Rusland na de ramp met de Boeing van Malaysia Airlines. Amerikaanse vrienden van de voormalig secretaris-generaal van de NAVO vergelijken de ramp met de aanslagen van 11 september 2001. Volgens De Hoop Scheffer is dit geen rare vergelijking:

  “Het is zonder twijfel de ernstigste crisis sinds de Koude Oorlog (…) Laten we niet op een ochtend wakker worden, zoals dat in een andere episode van onze geschiedenis is gebeurd, om te constateren dat we te weinig hebben gedaan”

  Oh

  Het is zonder twijfel de ernstigste crisis sinds de Koude Oorlog

  En voormalig Joego dan en Irak en Afganistan en 11/09 2001?

 58. Luis Suárez hoort half augustus of zijn langdurige schorsing blijft staan of dat hij een lichtere straf krijgt. Het internationaal sporttribunaal CAS spreekt zich dan uit over het beroep dat de Uruguayaan heeft aangetekend. Dat melden bronnen rond de in Zwitserland gehuisveste instantie donderdag.

 59. Dat is ook zo’n algemene mening waar ik niet in meega. Ik vind dat die hulpdiensten naar omstandigheden goed met die stoffelijke overschotten omgingen. Het was duidelijk dat ze na een paar dagen daar absoluut wegmoesten. Er lagen ook stoffelijke overschotten op daken, op straat en in de tuintjes. Die stank zal niet te harden zijn geweest. Hadden ze toch een aantal goede koelwagons geregeld.
  Ook voor die dorpsbewoners die daar avond aan avond wakes hielden heb ik veel respect. En ja, er zal vast wel een enkele lijkenpikker rondgelopen hebben, maar ik kan niet uit het nieuws opmaken dat grootschalig gebeurde. De verslaggevers kwamen over het algemeen niet verder dan dat het makkelijk te doen was, maar niet dat het gebeurde. Ik schaamde me voor die journalist die aan een vrouw die net uit de kerk kwam vroeg of er ook dingen gestolen werden en hoe ontdaan die vrouw daarover was.

 60. Kelere wat hebben jullie huisgehouden, ouderwets, was ik eventjes aan het werk, naderen we de 500 al, grote klasse hoor! Oh, en Dick, ik ben al op vakantie geweest, naar Cuba, was weer heel mooi, veel mooie foto’s gemaakt met mijn nieuwe Nikon.

 61. Oh, en ik ontvange geen reclame gelden van Stap, zelfs geen pilsien van de zaak! maar dr staat genoeg leuks tegen over en Derk, je kunt ook bij Stap onder de parasol of de luifel lekker inde schaduw zitten hoor.

 62. Dat dat

  je kunt ook bij Stap onder de parasol of de luifel lekker inde schaduw zitten hoor

  kan klopt…da’s geen bluf. Heb het zelf een paar keer mogen ervaren. Komend Stratenfestival is Stappie weer het middelpunt en (zeker bij goed weer) de eerste kroeg met een uitpuilend terras.

 63. chatlog-tellert (moest ff rustig aandoen van de admin…tijd tussen de postings laten of andere flauwekul) Ja hoor…..IP-ADRES WORDT GEWEIGERD……tot laterssss.

 64. Hier had moeten staan: “kan niet afsluiten zonder de chatlog-tellert op 500 te laten stilstaan” maar die >:( IP-ban fietste er tussendoor. Denk je dat ze nu wel of niet meelezen op het Chatlog Joppuh?

 65. Denkut ook niet. Je zult er wel automatisch uitgemikt worden naar zoveel postings binnen een bepaalde tijd oid. En, als ze denken dat het de tijd is, zullen ze wel ff kijken waarop de Chatlogtellert staat en ombladeren. Misschien krijgen ze ook wel een seintje bij 500 ofzo.

 66. We moeten het ze maar eens vragen op een WEBLOGZWOLLE-FEESTJE. De laatste en (voorzover ik weet) enige was bij het lustrum, een jaar of 7(?) geleden….dan duurt het verdorie nog ff voor we het 10 jarig bestaan kunnen vieren. Misschien een feestje bij het 100e volgekalkte Chatlog? Of zou dat laatste later zijn dan “het 10-jarig bestaan”.

  Dan maar bij 150 volgekalkte Algemene Logs?

 67. Dit heb ik (nu pas 13:50 lezend) niet gezien, bernard

  Ik schaamde me voor die journalist die aan een vrouw die net uit de kerk kwam vroeg of er ook dingen gestolen werden en hoe ontdaan die vrouw daarover was.

Reageer