Ronald Mulder breekt pols bij inline-skaten

Zwolle – Schaatser en skeeleraar Ronald Mulder heeft zaterdag bij een val zijn pols gebroken. "Na gisteren het Nederlands record te hebben gereden vandaag komen te vallen en mijn pols gebroken. Breuk ziet er wel goed uit", laat Mulder op Twitter weten. Mulder nam vanaf vrijdag deel aan de eerste Europa Cup inline-skaten in het Duitse Gross-Gerau.

Vrijdag werd de op eerste dag de 300 meter verreden. Ronald Mulder zette bij de mannen een nieuw Nederlands record neer. De snelle Zwollenaar reed 23,739 en werd daarmee tweede achter de Duitser Simon Albrecht, die 23,299 klokte. De Mexicaan Jorge Luis Martinez werd derde in 23,767. Na Ronald Mulder was tweelingbroer Michel de beste Nederlander op de dertiende plaats. Mulder kwam zaterdag in Duitsland in actie in de kwartfinale van de 500 meter, maar ging daarin onderuit. "Ik werd in de kwartfinale binnendoor gepasseerd en raakte uit balans waardoor ik achterover viel". Mulder zal een aantal weken uit de roulatie zijn.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Even wat foto’s opgezocht en nee, geen polsbeschermers. Mja, had hij ze nou maar wel gedragen… Ik snap ook niet dat dit niet verplicht is. Helaas nog veel te veel skaters (board, online, quad, etc) die dit een overbodige luxe vinden. Maar de kleine moeite en investering scheelt wel heel wat gebroken polsen.

  2. Bericht door beterweten, op 27 april 2014 14:20
    en Jasper weet het weer beter!!!

    Hoezo? Hij vraagt zich wat af, zoek het op, en trekt op basis wat hij heeft gezien/gevonden, dat ze geen polsbeschermers dragen.

    Wat een flauwe reactie.

Reageer