KC Zwolle actief tijdens Dag van de Hond

Zwolle – Op zondag 18 mei wordt voor de vierde keer de landelijke Dag van de Hond georganiseerd met het thema: “Kind & hond”. KC Zwolle heeft op haar terrein achter Tuinland een educatief en vooral een fun programma samengesteld voor alle (jonge) hondenliefhebbers.

 

Tijdens deze dag kan iedereen, met of zonder hond, gratis terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van honden, cursussen en verschillende vormen van hondensport. Rondom het thema ‘Kind & Hond’ is er voor de kinderen een hondenprogramma opgesteld, waar zij aan kunnen deelnemen. Kinderen die geen hond hebben, kunnen aan het programma deelnemen met een "adoptie-" hond. In samenwerking met Dierenopvang Koningen zijn hiervoor geschikte honden geselecteerd. Tijdens dit evenement zal de Jonge Hondendag plaatsvinden. Dit is een E&B-keuring voor jonge (rasloze) honden (3 – 30 maanden). De inschrijving via www.kczwolle.nl sluit op 16 mei.

De opzet van de dag is zodanig, dat het baasje en de jonge hond leren hoe te showen, terwijl zij een keuringsrapport krijgen van vier verschillende erkende keurmeesters. Door dit systeem is er veel tijd en aandacht voor de hond, ontstaat er een reëel beeld en is het leuk voor het baasje. Er wordt buiten gekeurd in vier ringen met dezelfde afmetingen als op een grote show.

 

De cursussen die de KC Zwolle regulier op zondag geeft gaan allemaal door en ook hier kunt u een kijkje nemen. Wilt u zelf eens meemaken hoe het is om cursus bij ons te volgen, dan zijn er voor u deze dag proef-/inlooplessen. Naast de reguliere “zondag”-cursussen, zal ook het onderdeel jachttraining te zien zijn en tweemaal op de dag een proefles flyball worden aangeboden. 

Jannemarie Frowijn heeft gedurende de hele dag gratis inloop osteopathie bij honden.

Linda Doldersum van Stichting Personal Service Dogs geeft verspreid over de hele dag demonstraties hulphond.

 

Centraal staat het thema ‘Kind & Hond’.  Voor iedere bezoeker is er een leuke draagtas met informatie en aanbiedingen.  

Neemt u een kijkje op onze site  www.kczwolle.nl voor alle informatie. 

 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door ProPlan, Jannemarie Frowijn, Stichting Personal Service Dogs en alle vrijwilligers van KC Zwolle.

Graag tot ziens op 18 mei 2014 tijdens de ‘Dag van de Hond’ bij KC Zwolle!

Artikel delen:

Reageer