Zwolse zaken in Opsporing Verzocht

Zwolle – Dinsdag doet de politie Oost-Nederland in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht een getuigenoproep voor zowel de explosie die plaats vond bij een lunchroom Da Vinci op de oude Vismarkt op 3 maart als het schietincident op oudejaarsavond aan de Caspar Fagelstraat in Zwolle.

De complete gevel werd op maandag 3 maart (carnavalsweekend) om 5.45 uur uit de horecazaak Da Vinci geblazen. Het is een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe de verdachten van de oorzaak van deze explosie nog net op tijd weg rennen de Wolweverstraat in. Uit onderzoek blijkt dat deze mannen eerder de avond in de omgeving liepen. De politie toont tijdens de uitzending ook beelden waar deze mannen op staan nog vóór de explosie.

Reconstructie schietincident

Nadat een bewoner van de Caspar Fagelstraat in Zwolle op oudejaarsavond 2013 ziet dat een onbekende automobilist tijdens het inparkeren tegen zijn geparkeerde auto botst, spreekt hij hem hierover vriendelijk aan. De bestuurder reageert echter buitenproportioneel agressief. Het contact tussen de bewoner en de bestuurder loopt zodanig uit de hand dat hij wordt mishandeld. Tevens worden er meer dan tien schoten met een vuurwapen gelost. Ondanks dat de politie dezelfde nacht twee mannen aanhouden zoekt zij nog meer verdachten en informatie. In de uitzending wordt een reconstructie van dit geweldincident getoond.

De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben, met betrekking tot de explosie of het schietincident, en nog geen contact met de politie hebben gehad om contact op te nemen. Dat kan via de Opsporing tiplijn op 0800 6070, of anoniem op 0800 7000. En vertrouwelijke informatie tippen kan ook op afspraak met het Team Nationale Criminele Inlichtingen op nummer 079 345 8999.

Opsporing Verzocht wordt elke dinsdag om 21.30 uur live uitgezonden op Nederland

Artikel delen:

Reageer