Muziektheater Being Arthur zoekt helden

Zwolle – Op dit moment is het Kameroperahuis druk met de repetities voor Being Arthur. Being Arthur is een muziektheatervoorstelling die komende zomer in een busje rondreist langs verschillende festivals in Nederland. De eerste tussenstop wordt gemaakt op 17 mei als openingsvoorstelling van de Operadagen Rotterdam, waar Being Arthur ook nog te zien is op 21 en 22 mei. Daarna volgen tussenstops bij Oerol op Terschelling en bij het Stadsfestival in Zwolle. Met een bijdrage via www.voordekunst.nl aan de legende kunnen donateurs zelf held worden. 

kameroperahuis-beingarthur-rikengelgeer.jpg

 De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar door de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom. In tijden van nood wilde men verhalen horen over de onverschrokken veldheer, maar in tijden van politieke onrust wilde men juist horen hoe de wijze en geduldige koning regeerde. In de muziektheatervoorstelling Being Arthur strijkt de legende neer in 2014. Uit een tourbusje rolt de complete legende; de ridders van de ronde tafel, Guinevere, de Heilige Graal (“die hebben we toch wel bij ons?”), een bont gezelschap van operazangers, acteurs en muzikanten. Allemaal hebben ze in de afgelopen eeuwen hun plek in de spotlights gevonden. Broederschap en gelijkwaardigheid, de idealen van Arthur, zijn al flink op de proef gesteld tijdens het toeren met het busje. Aan Arthur de taak om uit te vinden in hoeverre zijn idealen nog passen in 2014, en op welke manier hij zijn functie als held in deze tijd kan uitoefenen.  Om de crew gedurende de tournee voldoende te kunnen onderhouden, zijn er aanvullende financiële middelen nodig. Mensen die doneren via www.voordekunst.nl worden vermeld als held.

Being Arthur is een productie van het Kameroperahuis i.s.m. de Nederlandse Reisopera en Operadagen Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle, provincie Overijssel, provincie Gelderland en het VSB fonds. 

Artikel delen:

Reageer