Topatleten naar Halve Marathon Zwolle

Zwolle – De topatleten Edwin Kiptoo en Agnes Mutune verdedigen op zaterdag 14 juni hun titel op de Scania Zwolse Halve Marathon. De twee Afrikanen bleken afgelopen jaar de snelsten in Zwolle en zijn ook dit jaar weer van de partij. Verder maakt ook de nationale top haar opwachting, want onder andere Koen Raymaekers en Hugo van den Broek verschijnen aan de start.

8_juni_2013-470.jpg 

Edwin Kiptoo was vorig jaar verguld met zijn zege in de dertiende halve marathon van Zwolle. In een spannende finale kwam de Keniaan als eerste over de streep en liep met 1:01:19 één van de snelste tijden in de historie van de Zwolse loop. Dit jaar verscheen Kiptoo ook al aan de start van de marathons van Tokyo en Londen, waar hij prima presteerde. Bij de dames is de winnares van 2013 eveneens aanwezig. Agnes Mutune liep tijdens de dertiende editie naar een tijd van 1:10:16 en steekt ook dit jaar in een grootse vorm. Zo eindigde de Keniaanse in 1:10:13 als tweede in de halve marathon van Berlijn. “Het veld met internationale atleten wordt de komende weken verder aangevuld”, weet de organisatie.

Naast de internationale toplopers is de Scania Zwolse Halve Marathon ook een belangrijke wedstrijd voor de nationale atleten. Zo is Koen Raymaekers opnieuw van de partij en komt ook Hugo van den Broek in juni naar Zwolle. Beide lopers eindigden al eens als de beste Nederlander in Zwolle en zijn nu in voorbereiding op het EK marathon in Helsinki. Van den Broek plaatste zich eerder dit jaar voor de landenwedstrijd, maar is nog niet definitief zeker van deelname. De kans is echter wel vrij groot. “De halve marathon in Zwolle is voor hen dan ook een uitgelezen moment om de topvorm verder aan te scherpen.”

Wavin 4EM
De inschrijving voor de Zwolse Halve Marathon is reeds gesloten, maar de Wavin 4 Engelse Mijlen is nog niet volgeboekt. “De deelnemerslimiet is 4.500 deelnemers. Er is nog een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk”, zo laat de organisatie weten. Inschrijven voor de populaire afstand kan nog altijd via www.inschrijven.nl.

Artikel delen:

Reageer