24e editie Bevrijdingsfestival in Zwolle

Zwolle – De 24ste editie is in aantocht, met als thema ‘Vrijheid geef je door’. Met 6 podia, ruim 50 verschillende acts, 700 vrijwilligers, 125.000 bezoekers en veel inhoudelijke projecten is het festival meer dan een bezoek waard! 

Muziekprogrammering 

 

bfo_2013_2-244.jpg  

 

Op 5 mei betreden Nielson, Chef’Special, Jacqueline Govaert, BLØF, Muyayo Rif, Great Minds, Douwe Bob en Blaudzun Podium Wärtsilä. De Zotte zusjes openen het festival op feestelijke wijze en VanVelzen & Innocent Balume zullen de avond op het hoofdpodium op spectaculaire wijze afsluiten. Op het eiland van het festivalterrein vind je Podium Abbott en Sena Talent Stage. Podium Abbott presenteert, in samenwerking met Hedon Zwolle, o.a. Baciamolemani, DeWolff, Color Reporters, John Coffey en Knarsetand. Op het Sena Talent Stage krijgen opkomende talenten een kans om zichzelf aan een groot publiek te laten zien. Artiesten die hier optreden zijn o.a. Orange Glow, Akwasi, Proper Outfit en The Vagary.

Aan de rand van de Bloementuin vind je het dansconcept, genaamd Danstheater. Een samenwerking tussen Bevrijdingsfestival Overijssel en Studio TaS. Het Danstheater is een kleinschalig ‘theater’, waarbij verschillende en uit één lopende dans-stromingen aan bod komen. Hier vind je optredens van o.a. Fuerza de la Salsa, De Pioniers en Condance. Voor een uitgebreid Familieprogramma is er de Familie- en Theaterweide. Dit is dé area voor jong en oud, met een programmering van muziek, theater en entertainment. In het midden staat de Muziekkiosk met optredens van o.a. Clean Pete, Isabelle Amé en Small Time Crooks. Het programma in de muziekkiosk begint met een optreden van Muppetstuff en Theater Gnaffel, het openingsconcert voor de jongste bezoekers van het festival. Daarnaast zijn er diverse theaterproducties te zien van o.a. de Jonge Honden en Theater The Young Ones, aangevuld met doe- en maakactiviteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen op 5 mei een ritje maken in een zweefmolen of een kunstwerk maken van plastic met En Plastique. 

 

BFO & Onderwijs Bevrijdingsfestival Overijssel werkt met verschillende onderwijsinstellingen samen. Waaronder kennisinstelling Windesheim, zij hebben een eigen plek in de bloementuin, het Kennistheater. Het Deltion college vindt je midden in de wateren van Park de Wezenlanden, de Deltion VIP Lounge: een podium waar 50 gasten een privéconcert kunnen bijwonen van onder andere Tim Vantol en Typhoon. Landstede is samen met het Veteraneninstituut vertegenwoordigt in het landstede paviljoen op de Festivalboulevard. Verder vind je bij de Sena Talent Stage een tentoonstelling van posters die door studenten van Cibap zijn ontworpen. 4 mei Op 4 mei is vanaf 14:00 uur de Familie- en Theaterweide ’s middags al geopend voor het publiek. Deze zondagmiddag staat in het teken van bezinning met het thema ‘Vrijheid geef je door’ als uitgangspunt. Vanaf 14:15 uur begint het muziekprogramma in de Muziekkiosk met optredens van Beatloos en Aïrto. ’s Middags vinden er voor jong en oud theatervoorstellingen plaats van Theatergroep Nachtbaard, ArtEZ Theater, De Jonge Honden en Jelle & Martijn. Na de dodenherdenking om 20:00 uur in het Ter Pelkwijkpark, biedt Bevrijdingsfestival Overijssel hier om 21:00 uur twee theatervoorstellingen aan van ArtEZ Theater en Jelle & Martijn. 

 

De 5 mei-app 

Download alvast de gratis app van Bevrijdingsfestival Overijssel op je mobiele telefoon. De app verkrijgbaar in de App/Play-store, onder de naam 5-mei. 

 

Openbaar vervoer 

Op 5 mei wordt op station Zwolle en op de stations in de omgeving veel verkeersdrukte verwacht. Kijk voor de meest actuele bus- en treintijden op www.9292.nl. 

 

Voor meer informatie over het complete muziekprogramma, de projecten en de praktische zaken, bezoek de website: www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl 

Artikel delen:

Reageer