Dagactivering voor daklozen met Zwolle Actief

Zwolle – Dagactivering van dak- en thuislozen binnen de stad Zwolle. Dat is de opgave van Zwolle Actief vanaf januari 2014. Zwolle Actief doet dit onder andere door verbindingen te leggen tussen deelnemers, organisaties en ondernemers zodat er werkplekken worden gecreëerd voor de dak-en thuislozen. Inmiddels is het team van zeven coaches ruim vier maanden actief.

zwolleactief.jpg 

Zwolle Actief krijgt vorm en dit willen zij presenteren op dinsdag 20 mei in wijkcentrum de Enk van 17.00 – 20.30 uur. Het logo en de website zullen worden onthuld door de wethouder sociaal domein (in verband met de collegeonderhandeling is het op dit moment nog niet bekend wie dit zal zijn). De afgelopen maanden is er met ongeveer 100 daklozen contact geweest. Daarnaast hebben de coaches met verschillende bedrijven en organisaties contact gelegd over werkplekken. Naast het bieden van werkplekken zijn er ook organisaties betrokken geraakt en nieuwsgierig geworden naar Zwolle Actief. Op de presentatie wil Zwolle Actief iets laten proeven van waar ze de komende jaren naar toe gaan.

De presentatie krijgt vorm door een expositie van deelnemers die in beeld gebracht zijn. Er zijn korte presentaties van bedrijven en organisaties waar deelnemers een werkplek hebben gekregen. Ook is er een gastspreker die zijn ervaringen  deelt over sociale activering. Tot slot wordt het logo onthuld en de website gelanceerd. Daarna is het tijd voor een gezamenlijke maaltijd. Samen eten, een tijd van ontmoeting en een gesprek. 

Naast deelnemers, bedrijven en organisaties wil Zwolle Actief een brug slaan naar de burgers van Zwolle. Daarom zijn er  15 plekken beschikbaar voor geïnteresseerde Zwollenaren. Aanmelden hiervoor kan op het mailadres: desiree@zwolleactief.nl. Zwolle Actief heet je van harte welkom!

Artikel delen:

Reageer