Vertrek directeur Eddy Veenstra van SWZ

Zwolle – Directeur Eddy Veenstra vertrekt bij Woningstichting SWZ. Op 15 augustus treedt hij als algemeen directeur in dienst bij RENDO. Hij volgt interim directeur Ger Hagevoort op die is benoemd nadat de voormalige directie was aangehouden op verdenking van miljoenenfraude.

 

RENDO is netbeheerder van electriciteits- en gasnetwerken in Noord-Overijssel en Zuid-Drenthe. Ook is RENDO actief op het gebied van duurzaamheid en energieprojecten. Vanaf augustus 2003 is Eddy Veenstra directeurbestuurder geweest bij Woningstichting SWZ in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Wat een gezeur, zijn salaris is ruim onder de Balkenende-norm. Ik lees wat jaloezie en afgunst in de reacties van vdberg en Linda.

 2. Niet alles wat ruim boven modaal is, is graaien. Je wil als grote organisatie een goed bestuurder. En die krijg je nou eenmaal niet met 1x modaal. Daarbij, we zijn geen communistische heilstaat hier.

 3. Wat moet je eigenlijk met 168.237 per jaar?? Ik red het prima met mijn 11.000.. Ga zelfs elk jaar op vakantie!! Naar de Wythmen weliswaar maar toch..

 4. Prima directeur!
  Heeft een bedrijf die aardig in de vernieling lag door toedoen van zijn voorganger “De Zonnekoning” er weer bovenop geholpen.

 5. Het word de hr.Veenstra vast te warm onder de voeten.
  Ik vermoed dat dit het juiste moment is om op te stappen ,om zo een aantal oude en nog lopende zaken voor te zijn!

 6. Of er moet een oplossing komen ,hij mag het zelf zeggen .

  Een keer extra in zijn eigen spiegel kijken zou niet verkeerd zijn .

  Waar het hier over gaat is geen geheim meer.

  Wij zijn heel benieuwd of er nog voor de vertrek -datum een

  persoonlijk gesprek komt!

  Bewoners belang staat op een heel laag pitje .

  waar dat is dat weet hr. Veenstra vast zelf wel

 7. Precies Linda dat heb je even goed duidelijk gemaakt van dat salaris 5xmodaal is schandalig zulke grote verschillen in deze maatschappij.
  En waarom zou hij weg gaan krijgt hij bij zijn nieuwe werkgever nog meer betaald ,want zal het wel niet voor minder doen.

 8. Zo goed heeft hij het nu ook weer niet gedaan lijkt me, er is volgens mij nog steeds een nijpend tekort aan sociale huurwoningen…

 9. Hoe geweldig lopen de zaken bij de SWZ en hoe geweldig is het contact met de bewoners en de huurdersbelangenvereniging. Er zijn de afgelopen jaren meerdere zaken boven water gehaald die dus echt niet zo netjes in elkaar staken en dit onder de “bezielende” leiding van dhr. Veenstra. Ja, als je er goed in bent dingen met alle macht in de doofpot te stoppen ben je blijkbaar een goed bestuurder.
  Waarom verkoop van de goedkopere huurwoningen in bijv. de Kolkenbuurt terwijl er in deze categorie woningzoekenden al een jarenlange wachtlijst is. Mensen met een minimum of beneden modaal inkomen hebben blijkbaar geen recht op het wonen in een fatsoenlijke woning in een fatsoenlijke buurt. Dit is blijkbaar alleen voorbehouden aan mensen met een 5 x modaal inkomen die alle vrije keuze hebben in waar en hoe ze willen wonen. Dhr. Veenstra en consorten kunnen zich niet echt verplaatsen en deze groep woningzoekenden / bewoners. Dit soort problemen is voor hun een “ver van mijn bed show”. En dan maar elk jaar weer de huur met min. 4% laten stijgen terwijl wij er niks voor terug krijgen, er wordt minder uitgegeven aan onderhoud of je moet meer zelf betalen.

 10. Het valt wel op als er weer een naam langs komt van iemand die het maatschappelijk wat beter heeft gemaakt dan een ander en misschien te rijkelijk wordt beloond er van die onnozele reacties komen. Als je er wat tegen wilt doen ga dan op de juiste partij stemmen of wat anders.
  Ook ik ken mensen die 1000 euro p.m te besteden hebben en elke dag aan de plas liggen terwijl ik met nog geen modaal loon aan het werk ga. Soms denk ik waar zijn de misstanden werkelijk?

 11. Je kan al tientallen jaren de SP stemmen, maar blijkbaar is men bang dat de tijden van Lenin en Mao terug komen. Dan kiest men weer veilig (PvdA) en krijg je ook bijbehorende poppetjes die aan de touwtjes mogen trekken. Maar gelukkig kan je je frustraties op internet van je afschrijven.

 12. zo te lezen hadden veel zijn baantje willen hebben,

  ja en niet gekregen 8)

  Ook ik ken mensen die 1000 euro p.m te besteden hebben en elke dag aan de plas liggen

  ik ken ze ook, J.W.

 13. Hallo,

  Het is toch niet te geloven dat de Heer Veenstra met zon zak geld vertrekt terwijl de flat nodig weer aan een opknapbeurt toe is.
  Ik heb verscheidene mails verzonden hoe het met de flat is gesteld maar er wordt nergens op gereageerd.
  Werkelijk schandalig. Het hoeft heus niet allemaal zo duur te zijn.
  Groeten
  C.van Veen

 14. SWZ, de woningbouw die overal alles maar half bouwt in maanden tijd? Projecten start en het dan dagen laat liggen, alles door elkaar heen.
  Veenstra heeft het goed geregeld, qua subsidies inderdaad, mooie buitenkant maar binnenkant ziet er nog niet uit. Maar daar doen ze niets meer aan.

 15. Renovatie flats Haringvliet Dollard Dringend nodig!!
  Laat de Heer V eenstra zelf eens komen kijken, ik denk hij moet zich schamen.
  Ook de veel te zware tussendeuren is een verzoeking!
  Waarom geen sensoren in de vloer?? Bij andere flats is dit wel! Die zijn met de tijd meegegaan.

 16. Nederland is geen gezond land meer te noemen. Aan de ene kantwordt door de Gemeente met geld gesmeten en aan de andere kant wordt als een idioot bezuinigd. Wanneer komt die brug die zoveel geld heeft gekost nu eens gemaakt???Voor prestigeprojecten daar is altijd geld voor. Doe toch eens gewoon normaal en denk ook eens aan de mensen die het financieel moeilijk hebben. Geef die eens wat extra!! En goedkope woningen zijn er veel te weinig!
  Waarom is het AA-Bad gesloopt??? Dat was het fijnste zwembad van Zwolle. Jaren heb ik er gezwommen en nu in dat vreselijke veel te dure nieuwe zwembad kom ik niet meer.

Reageer