Selectie Landstede Volleybal steeds meer vorm

Zwolle – De selectie van Landstede Volleybal voor het seizoen 2014-2015 krijgt steeds meer vorm. Na Wouter ter Maat (Rivo Rijssen) en Dennis Borst (Lycurgus) heeft de landskampioen nu Tom van den Boogaard (Taurus) en Frits van Gestel (Orion) aangetrokken. Van de huidige selectie werd eerder al het contract van Steven Eertman verlengd en inmiddels is ook Stijn Held tot een nieuwe overeenkomst gekomen.

De 22-jarige Tom van den Boogaard speelde het afgelopen seizoen voor Kootfin Taurus. Daar waar de club uit Houten debuteerde op het hoogste niveau, was dat voor passer-loper Van den Boogaard geen nieuwe ervaring. “Vijf jaar geleden heb ik bij Dynamo al met Redbad Strikwerda gewerkt. Ik zat toen voornamelijk op de bank, maar in de drie jaar daarna heb ik bij SSS veel eredivisiewedstrijden gespeeld. En het afgelopen jaar natuurlijk met Taurus”, vertelt Van den Boogaard, die begin maart in de wedstrijd tegen Lycurgus zijn pink brak. “Het gaat gelukkig weer goed met mijn pink. Er zit een metalen plaatje in, maar de breuk is helemaal hersteld.”

Voor de passer-loper kwam de pinkblessure op een vervelend moment in het seizoen, want de play-offs waren net aangebroken. “De bekerfinale was gelukkig al wel gespeeld”, zegt Van den Boogaard, die met veel plezier terugdenkt aan die finale in het Landstede Sportcentrum. “Een prachtige wedstrijd met een terechte winnaar, want Landstede was gewoon beter.” De Zwolse formatie van coach Redbad Strikwerda kwam tegen Kootfin Taurus met 1-2 achter, maar zegevierde uiteindelijk in vijf sets. De 22-jarige Van den Boogaard hoopt komend seizoen met Landstede Volleybal ook prijzen te pakken. “Landstede biedt een fantastisch trainingsprogramma aan en daardoor zie ik wel mogelijkheden om mij als speler nog verder te ontwikkelen.” 

Naast Van den Boogaard maakt ook Frits van Gestel de overstap naar Zwolle. De 21-jarige libero komt over van het Doetinchemse Orion, dat het afgelopen seizoen was uitgesloten van deelname aan de competitie. Wel speelde Van Gestel met zijn team in het nationale bekertoernooi en reikte tot de halve finale, waarin het werd uitgeschakeld door Landstede Volleybal. Na de uitschakeling in het bekertoernooi zat het seizoen er voor Van Gestel op en maakte hij van de mogelijkheid gebruik om het seizoen bij een ander team af te maken. De jonge libero koos eind februari voor zijn eerste vereniging ODI, dat mede dankzij de hulp van Van Gestel zich uiteindelijk handhaafde in de promotieklasse.

Van de spelers die het afgelopen seizoen met Landstede Volleybal de ‘triple’ wonnen, heeft na middenman Steven Eertman nu ook Stijn Held voor een jaar bijgetekend. De 19-jarige spelverdeler begint daardoor na de zomer aan zijn derde seizoen in Zwolse dienst.

Artikel delen:

Reageer