Brandweer verwijdert gevaarlijke tak boven fietspad

Donderdagmiddag dreigde een tak van een boom op het fietspad aan de Kolksteeg te vallen. De brandweer verwijderde de tak waardoor het fietspad nu weer veilig is.

Getuige Harm Kuiers had al eerder deze middag een andere zware tak van het fietspad bij het Westerveldse Bos geschoven en vertrouwde de andere tak niet. Hij belde daarop de brandweer, die later de tak van de boom afzaagden. Harm: “Een andere tak was van de boom over het pad gevallen. Toen ik naar boven keek zag ik nog een tak aan de boom die naar beneden dreigde te vallen. Ik heb de brandweer gebeld, omdat ik de morgen niet in de krant wil lezen dat er iemand een tak op zijn hoofd heeft gekregen op die plaats.”


Foto’s : Harm Kuiers

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Harm geweldig, maar waar ligt de Kolksteeg ergens?

  Kunnen ze misschien ook dat fietspad van Winkelcentrum Zwolle-Zuid naar de IJsselcentraleweg eens bekijken. Ga dus niet gauw meer op de fiets daarlangs, wat een hobbels. Volgende keer wel weer de auto. Maar ja het mooie weer is toch voorbij :):)

 2. @dus

  ik heb wel waardering voor die gasten. Naast een baan ook nog oproepbaar zijn.

  Ik zou in Zuid wel eens wat meer blauw willen zien. Wat voor schorriemorrie de laatste tijd bij de bankies bij de noodwinkel van AH zit, word je ok niet vrolijk van. Enfin het mooie weer is toch voorbij dus die zullen ook wel een ander plekkie zoeken

 3. @ Henk, voor de ploeg die op een doordeweekse dag werken is het hun hoofdberoep en zijn ze dus volledig in dienst van de brandweer. Maar indd, waardering is wel gepast. In andere plaatsen hoor je vaak van een uitslaande brand, hier in Zwolle is de brandwere vaak snel ter plaatse om erger te voorkomen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.