60 jarig huwelijk echtpaar Ten Koppel – Kok

Zwolle – De heer en mevrouw Ten Koppel-Kok vierden op dinsdag 29 april 2014 hun 60-jarig huwelijk. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren.

29-04-2014_echtpaar_ten_koppel-kok_60jr_getrouwd_01.jpg

Ben en Mieke ten Koppel-Kok. De heer Bernardus Johannes ten Koppel is geboren in 1927. Mevrouw Maria Paulina Kok is geboren in 1930. Beiden zijn geboren en getogen in Zwolle en hebben elkaar ontmoet op dansles boven De Harmonie. Het echtpaar is getrouwd in Zwolle op 29 april 1954 en kregen twee zoons. Ze waren toen al tien jaar getrouwd en hebben zeven kleinkinderen waar ze heel trots op zijn.

Hun eerste huis was in de binnenstad boven de zaak van Heger ten Brink in de Korte Smeden, 12 jaar lang. Daarna verhuist naar Berkum, daar 34 jaar gewoond en nu alweer 15 jaar in Stadshagen. Mevrouw heeft voor haar huwelijk gewerkt bij C&A, ongeveer 8 jaar. Meneer heeft van 1947-1949 in militaire dienst gezeten. Na dienst in het bedrijf van zijn vader, eerst begonnen met siersmidswerk.
 
29-04-2014_echtpaar_ten_koppel-kok_60jr_getrouwd_02.jpg
 
Zijn eerste grote werk was in opdracht van de provincie Overijssel. Voor de wereldtentoonstelling E 55 in Rotterdam maakte hij een kievitsbloem van messing, die heden ten dage nog steeds te zien is in verzorgingshuis ‘De Kievitsbloem’. Ten gevolge hiervan kwamen de opdrachten voor het bedrijf vanzelf, o.a. voor de IJsselcentrale en veel staalconstructies voor de bouw. In zijn weinige vrije tijd hield meneer veel van vissen en paardrijden. Meneer was de eerste Stadsprins van de Eileuvers in 1957 en 1960. Mevrouw hield weg van handwerken o.a. van zijde schilderen. Helaas heeft mevrouw al 27 jaar reuma, dit is de laatste tien jaar nogal verergerd. Maar meneer is een fantastische mantelzorger. Ook de thuiszorg Sanitas laat zich niet onbetuigd. Meneer en mevrouw Ten Koppel hopen nog enige tijd gelukkig en met veel plezier in Stadshagen te wonen.
Artikel delen:
Reacties 7
  1. O deze mensen ken ik allebeide Ben ten Koppel had altijd een constructiebedrijf in de gasthuislanden en mevrouw is een dochter van kapper Kok uit de van Karnebeekstraat van harte gefeliciteerd samen en nog vele jaren

Reageer