Voedselbank verhuist naar Westerlaan

Zwolle – De voedselbank Zwolle verruilt het oude veilinggebouw aan de Willemsvaart voor een veel ruimer en lichter pand aan de Westerlaan. Woningcorporatie Delta-Wonen gaat het veilinggebouw slopen en zet daar een nieuw onderkomen neer voor haar technische dienst.

De voedselbank moest dus op zoek naar een ander onderkomen. En dat is gelukt! Op 9 mei a.s.  vindt de laatste uitreiking aan de Willemsvaart plaats. Vanaf vrijdag 23 mei a.s. zijn de klanten van de voedselbank welkom op de Westerlaan 51. De voedselbank huurt het gebouw aan de Westerlaan van projectontwikkelaar DC Vastgoed voor minimaal twee jaar. Het oude postsorteerderscentrum biedt een ruimte die bijna twee keer zeer groot als de ruimte aan de Willemsvaart. Voor auto’s en fietsen is er plaats genoeg. Ook een mogelijke uitbreiding van het aantal klanten van de voedselbank is hier gemakkelijk op te vangen.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Genoeg ruimte voor auto’s ………
  Als je naar de voedselbank gaat heb je m.i. niet veel te makken en dan wel met een geldverslindende auto kunnen komen ???

 2. Wat een achterlijke en kortzichtige opmerkingen hierboven!!! Typisch weer! Jullie zouden ze ogen uit je kop moeten schamen als je zo durft te denken. Er zijn wel degelijk mensen die ver onder de armoede grens moeten leven en voor wie de voedselbank een noodzakelijk kwaad is. Zij kunnen zich zeker geen auto permitteren!

  Er staat alleen maar dat er genoeg ruimte is voor auto’s, en niet dat alle klanten met de auto komen.

  Wij mogen ons gelukkig prijzen niet afhankelijk te zijn van dit soort instanties die in een modern en rijk land als NL niet eens nodig zou moeten zijn!!!

 3. Ik ben blij dat ik daar niet loop. Je moet wel je hele ziel en zaligheid op tafel leggen voor een afgekeurde krop sla.

 4. Parkeerplaats voor veel auto.s en fietsen .Belachelijk zijn er bij de voedselbankers gasten die met de auto hun pakketje halen .Dacht als je met een auto kunt rijden je ook wel je eigen eten kunt betalen .Als AOWer heb ik mijn auto weg gedaan omdat het dure kosten waren (belasting,verzekering,benzineprijzen en de jaarlijkse apk en onderhoud)zou ik dan ook recht op een voedselpakket hebben.

 5. Allemaal leuk en aardig dat die auto weg doen centen oplevert, maar wat nou als diegene de auto nodig heeft voor het werk dat hij/zij nog wel doet? Vergis je niet, er zijn ook mensen met een baan, die alsnog niet rond kunnen komen.

  Als het nou over roken ging…

 6. Om te solliciteren heb je een auto nodig, dat wordt gevraagd. Er zijn ook mensen die er niet zelfstandig kunnen komen die worden gebracht. Ik ga ook altijd met iemand mee.

 7. je heb ze er nog steeds tussen zitten die ook van de voedselbank krijgen en zich daar niet voor schamen terwijl de man bij een oliemaatschappij werk mevr geen zin aan werken heeft .een zoon die geld verdiend .een dochter die een nieuwe fiets voor school heeft daar is toch ook geld voor een peugeot besteld auto wat kost die niet elke maand in de belasting .of zijn daar ook allemaal potjes voor deze komen uit Hasselt .en daar krijgt men 485.00 euro van gemeentehuis voor een fiets die sporen ook niet.maar je mag als je voedsel van de voedselbank krijgt 389.00 euro over houden in de maand daar kunt je toch ook zelf boodschappen van kopen .ik snap het niet en met mij vele anderen en als daar geen stokje voorgestoken wordt gaat het door..een vrijdag is het weer zo ver dan gaat ze op de fiets weer naar de voedselbank die grote auto valt op

 8. want zo voel het dat niemand er wat aan doet om eens uit te zoeken wat er van klopt .in Genemuiden is er 1 die krijgt van de voedselbank krijgt a.o.w. en werkt zwart bij de fietsenmaker ….in Hasselt is een Mevr vertikt om werk te zoeken krijgt zelf van de voedselbank en nu gaat ze de zielige piet uithangen en de mensen op het verkeerde been te zetten om zo via via nog meer te krijgen …..ze brengen nu de groente bij haar thuis want je hebt nog steeds mensen die daar in trappen ik zou zeggen doe er wat aan …en daar bedoel ik mee ga eens op weggeefhoek kijken of facebook dan weet je wie ik bedoel .en ik hoop dat mensen dit lezen doe er wat mee en trap er niet in dit is een grote oplichter ze heeft zelf bouwland maar daar staat niets op dat betekend al dat ze een ander niets gunt …..ik ben iemand die super gaarg iemand wil helpen maar kan niet tegen onrechtvaardigheid en dat is hier aan de orde

 9. Wat een nijd. Bedenk dat je niet iedereen in de portemonnee kan kijken al lijkt het van buitenaf heel wat. Daarnaast kun je niet zomaar bij de voedselbank terecht lijkt me. Verder is je verhaal behoorlijk vaag. Sterkte!

 10. je kan desbetreffende gemeente bellen waar de fraude plaats vind en vragen naar informatie om het te melden. Dus met naam en straatnaam+huisnr 🙂

  Denk dat je daar veel meer aan hebt. Hier leest de politie of fraudediensten niet mee.

Reageer