Open-kas-dag bij Zwolse cactusman

Zwolle – Zwolse Peperz organiseert voor natuur- en tuinliefhebbers een prikkelend evenement! Op zaterdag 17 mei opent Peter Steijn, de grootste cactusverzamelaar van Zwolle, eenmalig zijn kasdeuren voor publiek. De cactussen staan vol in bloei en dat levert een waanzinnig schouwspel op!

cmw5591.jpg 

Cactussen houden lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Om een cactus mooi te laten blijven of helemaal op te kweken vanaf een zaadje heb je veel ervaring en geduld nodig. De Zwolse cactusman heeft ruim 2.500 mooie exemplaren, in allerlei soorten en maten. Cactussen bloeien zo mooi. Sommigen vinden het onnatuurlijk en zelfs kitsch. De kleuren zijn vaak enorm fel. In de woestijn moeten de cactussen namelijk opvallen willen ze bestoven worden door insecten. Zo’n insect moet ze dus van veraf in het vizier krijgen.

Exclusieve ‘Open-kas-dag’
Voor slechts twintig liefhebbers die de cactusverzameling van Peter Steijn in het echt willen bewonderen, stelt hij zijn kas eenmalig open op zaterdag 17 mei 2014 van 10.00 tot 15.00 uur. De beste tijd van het seizoen om een kijkje te nemen omdat de meeste cactussen dan vol in bloei staan. Peter geeft deze middag uitgebreid uitleg over zijn passie. Opgeven kan via www.zwolsepeperz.nl of facebook.com/zwolsepeperz. Entree is gratis!

Artikel delen:

Reageer