Landstede Volleybal contracteert Frank Lubberts

Zwolle – Frank Lubberts speelt de komende twee seizoenen voor Landstede Volleybal. De 23-jarige spelverdeler komt over van Dynamo, waarmee hij het afgelopen seizoen de finalestrijd om de landstitel verloor van Landstede Volleybal.

Een jaar eerder stond Lubberts ook al in de finale. Destijds ging hij met Lycurgus onderuit tegen zijn nieuwe club. Lubberts is na Wouter ter Maat (Rivo), Dennis Borst (Lycurgus), Tom van den Boogaard (Taurus) en Frits van Gestel (Orion) de vijfde nieuwkomer in de Zwolse selectie. “Ik ben heel blij met deze nieuwe stap. Landstede Volleybal is momenteel de beste club van Nederland en daar wil ik graag deel van uit maken”, zegt de 23-jarige spelverdeler, die een contract voor twee jaar tekent in Zwolle. “Ik heb met Redbad Strikwerda wel vaker om de tafel gezeten en het klikte altijd wel goed tussen ons. 

Wat dat betreft is het gevoel ook prima. Ik denk dat ik mij als volleyballer nog zeker verder kan ontwikkelen, helemaal omdat ik straks bij Landstede Volleybal twee keer per dag ga trainen. Dat wordt pittig, maar wij gaan er vol voor”, aldus Lubberts, die tevens verhuist naar Zwolle. “Heel spannend allemaal, maar ik heb bewust voor een contract voor twee jaar gekozen. De faciliteiten in Zwolle zijn uitstekend en de organisatie geeft mij een goed gevoel. Dus vandaar ook de tweejarige verbintenis.”
Landstede-coach Redbad Strikwerda ziet Frank Lubberts als een jonge veelbelovende speler. “Voor een spelverdeler is hij nog heel jong, maar desondanks beschikt hij over aardig wat ervaring en draait al de nodige jaren mee in de top van Nederland. Hij heeft bovendien nog voldoende mogelijkheden om progressie te boeken in zijn spel”, stelt Strikwerda, die inmiddels zeven spelers op papier heeft staan voor het volleybalseizoen 2014-2015. Naast de vijf nieuwkomers hebben Steven Eertman en Stijn Held hun krabbel reeds gezet onder een nieuw contract.

Artikel delen:

Reageer