Werken aan kwaliteit voor mensen met dementie

Zwolle – Op woensdag 23 april  vond de eerste  bijeenkomst plaats  van het project Uitkomstindicatoren Dementiezorg. In het project werken verschillende zorgaanbieders samen aan een gemeenschappelijk doel: de kwaliteit van zorg voor mensen met dementie verbeteren.

Om de kwaliteit van zorg te verbeteren, is inzicht in de kwaliteit van leven nodig. Daarom worden de hulpverleners van de verschillende zorgaanbieders ingezet om dit, met behulp van vragenlijsten,  te meten. Zowel de persoon met dementie als de mantelzorger wordt bij de meting betrokken. Met behulp van de informatie uit de meting verwachten de leden van projectgroep  nog beter te weten hoe de kwaliteit van leven verbeterd kan worden en hoe de zorg hier op kan focussen.

Het project Uitkomstindicatoren Dementiezorg is een initiatief van Achmea. In de regio Zwolle  zijn de zorgaanbieders betrokken die deelnemen aan het Netwerk Dementie IJssel-Vecht: Carinova, Dimence, Icare, Woonzorgconcern IJsselheem,  WijZ, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Zorgspectrum Het  Zand.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer