Halve marathonlopers naar de Fundatie

Zwolle – Museum de Fundatie heeft, net als vorig jaar, een leuk cadeau voor alle deelnemers van de Scania Zwolse Halve Marathon en de Wavin 4 Engelse Mijlen. Bij het afhalen van het startbewijs krijgt iedereen een toegangsbewijs voor het Zwolse museum. Sinds de heropening op 31 mei 2013 passeerden al ruim 250.000 mensen de entree.

 

In 2013 onderging De Fundatie één van de mondiaal ongetwijfeld meest in het oog springende museumuitbreidingen van de afgelopen jaren. Het voormalige Paleis van Justitie in neoclassicistische stijl kreeg met ‘de Wolk’ een ellipsvormige opbouw, bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes. In ‘de Wolk’ bevinden zich twee nieuwe tentoonstellingszalen met een gezamenlijk oppervlak van bijna duizend vierkante meter en een immens raam dat een fantastisch uitzicht geeft op de historische binnenstad van Hanzestad Zwolle.

In Museum de Fundatie vind je vele grote namen, zoals: Turner, Canova, Van Gogh, Degas, Mondriaan, Marc, Archipenko, Picabia, Pechstein, Chagall, Marini en Picasso. De eigen collectie is er één met absolute meesterwerken uit vier eeuwen kunst. Dirk Hannema (1895-1984), voormalig directeur van het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen bracht ze bijeen. Hij verzamelde internationale topkunst en zocht naar ‘al wat aesthetisch boeit’.  

 

Wavin 4 Engelse Mijlen

Deelnemen aan de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) is nog altijd mogelijk. Aan de kortste afstand kunnen zaterdag 14 juni maximaal 4.500 hardlopers meedoen. De Zwolse Halve Marathon zit met 4.000 deelnemers daarentegen al enige tijd vol. Voor de loop over ruim 21 kilometer werkt de organisatie niet met een wacht-/reservelijst. Inschrijven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kan via www.halvemarathonzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer