Bonnie ‘Prince’ Billy in Statenzaal

Zwolle – Op woensdag 17 september presenteert poppodium Hedon in samenwerking met Let’s Get Lost Bonnie ‘Prince’ Billy and the Cairo Gang in de prachtige Statenzaal van Bibliotheek Zwolle. Bonnie ‘Prince’ Billy komt niet vaak naar Nederland, de laatste keer speelde hij in een uitverkocht Tivoli in 2012. Nu komt hij een hele kleine tour doen, volledig onversterkt zonder microfoons of versterkers. Muziek op z’n puurst. Er zullen slechts 100 tickets beschikbaar zijn, alleen verkrijgbaar via Plato Zwolle.

bonnieprincebilly_2.jpg

Laten we er geen doekjes om winden; Bonnie ‘Prince’ Billy is een held.  Het alterego van Will Oldham brengt al sinds de vroege jaren ’90 op geheel eigenzinnige wijze een onwaarschijnlijke stroom genre-overstijgende muziek uit. Het wordt Americana, Lo-fi, Folk genoemd maar die termen dekken de lading niet. Liedjes, hele mooie liedjes, opgenomen in allerlei hoedanigheden en met een keur aan gastmuzikanten maar met zijn kenmerkende, breekbare stem als constante factor. Fans heeft hij ook, zijn optredens verkopen overal ter wereld uit. Des te bijzonder is het om hem tijdens deze tour onversterkt op te zien treden in kerken, kapellen en andere mooie plekken in Nederland. Voor deze tour neemt hij Emmett Kelly beter bekend als The Cairo Gang op gitaar mee, al een aantal jaar een van de vaste begeleiders.

Deze tour is een initiatief van The Royal Stable, de Nederlandse Bonnie ‘Prince’ Billy fansite en broeder Dieleman, zelfverklaard fan die ook het voorprogramma voor zijn rekening neemt.

BONNIE ‘PRINCE’ BILLY AND THE CAIRO GANG
THE ROYAL DUTCH TOUR / Support: BROEDER DIELEMAN

Locatie: Statenzaal Bibliotheek, Zwolle
Wanneer: Woensdag 17 september 
Open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur
Entree: € 21,50

Let op! Dit optreden vindt plaats in de Statenzaal van de Bibliotheek. De kaartverkoop start zaterdag 3 mei om 10:00 uur. Tickets zijn alleen te koop bij Plato in Zwolle en niet te reserveren. Maximaal twee tickets per persoon.

Artikel delen:

Reageer