Steun een ander in zijn laatste levensfase

Zwolle –  Steeds meer mensen kiezen ervoor om de laatste fase van hun leven thuis, omringd door familie en vrienden, door te brengen. Hulp van mens tot mens is dan van onschatbare waarde. Om die hulp te bieden, worden vrijwilligers getraind. Binnenkort start weer een introductiecursus. Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden. Met name vrijwilligers die in de nacht ingezet willen worden zijn van harte welkom.

De vrijwilligers ondersteunen de familie en patiënt, zowel overdag als ’s nachts. Ze waken bij de patiënt en bieden lichte persoonlijke verzorging. Daarnaast staan ze de familie en andere naastbetrokkenen die de dagelijkse zorg dragen emotioneel bij in hun zware taak. De vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige of huishoudelijke taken, maar nemen de zorg voor de zieke tijdelijk over, zodat de mantelzorger even rust kan nemen, een boodschap kan doen of met een gerust hart kan slapen.

De cursus voor nieuwe vrijwilligers bestaat uit zes bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden gehouden bij Deltion College, Mozartlaan 15, op woensdag 14 en 21 mei en 4, 11, 18 en 25 juni van 17.00 tot 20.00 uur. Voor een broodje en koffie/thee wordt gezorgd. Voor meer informatie of om je aan te melden, neem je contact op met de coördinator informele zorg: (038) 422 52 00, info@terminalezorgzwolle.nl, www.terminalezorgzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer