Politiek praat maandag over steun aan Jonnie Boer

De Zwolse politiek praat maandagavond over de gemeentelijke steun voor de Zwolse topkok Jonnie Boer.

Onder politieke partijen is beroering ontstaan over de bijdrage van twee ton voor de opknapbeurt van de oude gevangenis. Boer wil hier een luxe-hotel en kookschool vestigen. Hij krijgt het geld omdat het plan buiten alle rijksbijdrages is gevallen. Veel Zwollenaren en sommige politieke partijen vinden de steun voor de succesvolle zakenman onbegrijpelijk.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Tja zo maken ze iemand blij met een dood vogeltje. Al zal Jonnie daar wel een lekker gerecht van kunnen maken. Heeft hij toch iets. Het lijkt mij dat er bij die gemeenteraad een steekje los zit.


  ⚠️ Meld

 2. Er zijn in de binnenstad ook nog wel meer monumentale panden die echt nodig aan een renovatiebeurt toe zijn. Gaan ze nu aan elke eigenaar zo veel geld geven om z’n pand op te knappen? De monumenten zijn toch d?© trekkers van de stad Zwolle?


  ⚠️ Meld

 3. ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat het me niet nuttig lijkt om weer met de zelfde mensen de zelfde voors-en-tegens te gaan bespreken.


  ⚠️ Meld

 4. @dus best mogelijk dat je geld van de gemeente of de overheid krijgt als het een monument is er wordt hier konstant gesproken over die 2 ton maar niemand heeft het over de 1,5 miljoen die de Boer in het projekt steekt.


  ⚠️ Meld

 5. @ Pascal

  Jonnie Boer steekt er bijna 6,5 miljoen in… maar dat is het punt niet.
  het punt is dat de raad in overweging neemt om 2 ton gemeenschapsgeld in een individueel belang te steken, terwijl de gemeenschap er niets van terugziet.


  ⚠️ Meld

Reageer