Politiemacht controleert Holtenbroek na dreiging

Zwolle – Donderdagmiddag werd Holtenbroek door vele politieauto’s afgesloten. Als nasleep van de schietpartij afgelopen vrijdag 25 april, was er volgens de politie een reële dreiging van een herhaling.

Op de diverse toegangswegen stonden politie agenten met kogelwerende vesten. Automobilisten moesten gedurende een bepaalde periode zich kunnen legitimeren en verklaren wat het doel van het binnengaan van de wijk was. Ook werden er personenauto’s maar voornamelijk auto’s met een afgesloten ruimte doorzocht. Voor zover bekend is er nog niets gebeurd, en heeft de politie ook geen verdachte personen aangetroffen.

Artikel delen:
Reacties 39
 1. Nog steeds erg veel politie in de wijk aanwezig, ik heb momenteel vanaf mijn woning in elk geval nog uitzicht op een politiebus. De inzittende draagt een kogelwerend vest.

 2. Eerder deze dag doorheen gereden, wij telden 11 politieauto’s en wij zijn maar door een gedeelte heen gereden……………
  Het lijkt wel een bezetting daar.

 3. Zag net 3 schobbejakjes waar de politie erg lang mee bezig was. Wie weet hebben ze beet. Net inderdaad nog veel politie

 4. Waar dan in Holtenbroek? Ik woon ook in Holtenbroek maar heb wel geteld 1busje voorbin zien rijden! Hoorde net wel een knal maar leek meer op vuurwerk.

  Politie auto’s met kogelwerende vesten, is wel bijzonder ja!

 5. nadat mijn tweet werd afgedaan als roddel toch de bevestiging dat er weldegelijk knallen te horen waren in de wijk. Het betrof echter (gelukkig) vuurwerk.

  Politie is inmiddels vertrokken, geen idee of er verder nog iets gebeurd is. Laatste keer dat ik uit mijn raam keek zag ik van in elk geval 1 fotograaf de auto nog staan in de buxtehudestraat.

 6. Denken ze ook aan de weg bij de fitplaza waar je tussendoor kan van de middelweg naar de palestrinalaan? En doorzoeken ze alleen auto’s of controleren ze ook fietsers en scooters vanaf Stadshagen twistvlietbrug en het centrum. Daar kunnen ook mensen met pistolen tussen zitten die naar de buxtehudestraat rijden!

 7. UPDATE:

  Zwolle – De politie in Zwolle heeft donderdag 1 mei aan het einde van de middag en het begin van de avond preventief auto??s gecontroleerd op de toegangswegen van de wijk Holtenbroek. Rond 20.00 uur werd de politie-inzet afgeschaald. Er zijn geen wapens aangetroffen en geen mensen aangehouden. De politie blijft de komende tijd wel extra alert in de wijk.

  Aanleiding voor de politie-inzet was een anonieme melding dat er mogelijk sprake zou zijn van dreiging met wapengeweld in de wijk. Omdat de politie de anonieme melding lastig kon duiden, heeft ze het zekere voor het onzekere genomen en preventieve maatregelen getroffen. Automobilisten die de wijk in wilden, werden aangesproken door politieagenten en gevraagd zich te legitimeren. Enkele auto??s werden doorzocht.
  Op twitter ging even het bericht rond dat er knallen waren gehoord, dit betrof vuurwerk.

  In de wijk vond het afgelopen weekend een schietincident plaats. Eén persoon raakte hierbij gewond, er werd niemand aangehouden. Dit eerdere incident was mede aanleiding voor de politie om de anonieme melding zeer serieus te nemen en de preventief maatregelen te treffen.

 8. Schubertstraat in holtenbroek helemaal afgezet. Zijn daar een woning (wonen mensen van antiliaanse afkomst) binnen gevallen opzoek naar wapens. Arrestatie team staat parraat.

 9. Holtenbroek wordt ook niet voor niets “Holtenbronx” genoemd.
  Je kunt de woningen wel vernieuwen maar als de bewoners hetzelfde blijven, verandert er niks aan de mentaliteit en criminaliteit.

 10. @Anna

  Gelijk weer heel Holtenbroek over 1 kam scheren terwijl het 2 families zijn in 1 straat die het voor de hele wijk verzieken. Ik woon zelf aan de Palestrinalaan en aan deze kant van de wijk gebeurd niks. Mensen zijn er vriendelijk en hebben respect voor elkaar.

 11. Jammer dat mensen altijd generaliseren. Ik ben vanuit Assendorp verhuist naar Holtenbroek 4 jaar geleden en ik woon hier met veel plezier. In Assendorp werd 4 maal mijn fiets gejat, 1 maal mijn auto vernield… altijd geluid overlast met de studenten naast… en dat in Assendorp! Wat er gebeurt zegt niks over de buurt, maar over die ene persoon die ‘het’ doet.
  Er zullen overal in elke buurt mensen wonen die problemen veroorzaken en het voor een hele groep en of wijk verpesten.

 12. Zo was Holtenbroek vroeger niet hoor! Toen woonde er alleen maar jonge gezinnen, net als later in Zwolle zuid en nu in Stadshagen.
  Het gaat niet de goede kant op afgelopen jaren in de buxtehudestraat!

 13. Mooi om te lezen dat er veel politie in de wijk aanwezig is continu.Dat moet eigenlijk continu in elke wijk zijn dag in dag uit dan worden de wijken wat veiliger .Zo blijf je de criminaliteit de baas en ben je er op tijd bij als er weer eens eentje beroofd of overvallen wordt.

 14. @pjort, dat zou inderdaad heel mooi zijn. Maar dat is toch niet haalbaar. Dat kost toch veel teveel geld! Wie gaat dat allemaal betalen?

 15. Goed om te zien, dat de politie een tip serieus neemt. Wie weet wat ze wellicht met deze actie aan ellende voorkomen hebben!

  @Sem, ik denk dat we niet alleen moeten kijken naar wat meer aanwezigheid van politie in de wijken kost, maar ook naar wat het oplevert! (En dan zowel de positieve als de negatieve gevolgen)

 16. Tja nu hebben de dames en heren van de politie wat anders te doen dan scholiertjes een bekeuring te geven wegens een kapot lichtje of met een laser ergens te gaan staan of er 1 te hard rijdt………….
  Laat ze elkaar toch lekker afmaken of trap ze het land uit.

 17. @pjort, dat zou inderdaad heel mooi zijn. Maar dat is toch niet haalbaar. Dat kost toch veel teveel geld! Wie gaat dat allemaal betalen?

 18. Ik woon mijn hele leven al in Zwolle. Geboren in de Wipstrik, opgegroeid in Zuid en de laatste tien jaar in Holtenbroek woonachtig. Heerlijke wijk om in te wonen en natuurlijk maak je wel eens wat mee. Waar je ook woont, er gebeurt altijd wel een keertje iets en dat hoeven niet gelijk schietpartijen te zijn. Als je dat niet wilt, moet je in een isoleercel gaan leven. Maar dat eeuwige gezeik over Holtenbronx dit en dat… verzin eens wat nieuws.

 19. Statistieken zeggen nou eenmaal dat er in de Holtenbroek de meeste criminaliteit voor komt. Maar dat zijn maar statistieken. Als iemand het daar naar zijn zin heeft, is het prima. Ik vind het leuker in de Assendorp, dus ik blijf lekker hier 🙂

 20. Bericht door Johnny, op 2 mei 2014 9:26

  Tja nu hebben de dames en heren van de politie wat anders te doen dan scholiertjes een bekeuring te geven wegens een kapot lichtje of met een laser ergens te gaan staan of er 1 te hard rijdt………….
  Laat ze elkaar toch lekker afmaken of trap ze het land uit.

  Het artikel gaat over boeven-vangende-politie en nog vind je het nodig om te zeuren over agenten die verkeersovertredingen aanpakken?!?

  En het tweede deel gaat helemaal nergens over! Alsof de politie een bepaald gebied tot oorlogsgebied kan verklaren en daar mensen lekker elkaar af kan laten maken. Het zou je maar overkomen dat je ergens woont en de politie heeft besloten om een stel criminelen in je wijk niet aan te pakken….lekker veilig wordt het daarvan! En iedere crimineel het land uit? Ook lekker handig!

 21. Problemen mee Plantje………….???

  Laatst kreeg een jongetje van 16 die bij mn zoon op school zit een bekeuring van 240,= omdat ie op de lassuslaan 6 kilometer te hard reed.
  Waar moet dat kind zoveel geld weghalen buiten dat het gewoon een veel te hoge boete is dan???
  In het buitenland krijg je niet van die hoge boete’s.
  Mensen worden hier gewoon geplukt.

  En ja eruit met dat tuig,heel simpel.
  Niet gedragen dan oprotten.

 22. Bericht door Johnny, op 2 mei 2014 13:49
  Problemen mee Plantje………….???

  Laatst kreeg een jongetje van 16 die bij mn zoon op school zit een bekeuring van 240,= omdat ie op de lassuslaan 6 kilometer te hard reed.
  Waar moet dat kind zoveel geld weghalen buiten dat het gewoon een veel te hoge boete is dan???
  In het buitenland krijg je niet van die hoge boete’s.
  Mensen worden hier gewoon geplukt.

  En ja eruit met dat tuig,heel simpel.
  Niet gedragen dan oprotten.

  Eens even denken wat er nog meer mis was:

  Geen rijbewijs = 240.00 Euro
  Geen verzekering = 370.00 euro

  Komt ie er nog genadig vanaf. Als het echt om de snelheid ging kostte het hem maar 60 Euro

Reageer