Veel vrijwilligers actief bij Bevrijdingsfestival

Zwolle – Waar het de afgelopen dagen bij Park de Wezenlanden veelal om bouwbedrijven ging is de situatie donderdag anders. Ruim 170 vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen om het festivalterrein aanstaande maandag klaar te hebben om de ruim 100.000 bezoekers te kunnen herbergen. Naast het afzetten van het gehele terrein wordt nu ook gewerkt aan de aankleding van de reclametorens waarbij veiligheid een groot goed is.

bfo_dag_3-41.jpg 

De vrijwilligers gaan gezekerd de torens in om alle doeken op te hangen. De energie wordt aangelegd en voorbereid, en overal wordt hard gewerkt. Het hoofdpodium heeft bijna zijn vaste vorm gevonden en vrijdag zal hier nog hard aan gewerkt worden om de artiesten hun perfecte werkomgeving te geven. In het kantoor van de logistiek wordt ontspannen gewerkt en volgens een van de vrijwilligers liggen ze voor op schema. Bij de balie van de vrijwilligers heerst dezelfde rust en wordt trots verteld dat ze aanstaande maandag de beschikking hebben over bijna 800 vrijwilligers.

bfo_dag_3-48.jpg
 

bfo_dag_3-63.jpg 

 bfo_dag_3-14.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

bfo_dag_3-3.jpg
 
bfo_dag_3-7.jpg
 
bfo_dag_3-23.jpg
 
bfo_dag_3-26.jpg
 
bfo_dag_3-36.jpg
 
bfo_dag_3-68.jpg
 
bfo_dag_3-76.jpg
 
bfo_dag_3-82.jpg 
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Respect voor de vele vrijwilligers!
  Maar …. waarom moet een glaasje fris voor de kinderen straks gewoon weer 2,50 Euro kosten? Waarom wordt je gefouilleerd als je het terrein opkomt?
  De vrijwilligers werken voor niets, waarom moeten consumpties dan zo duur zijn en mag je niet eens een pakje drinken voor de kinderen meenemen?
  Waar gaat al dat geld dan naar toe? Naar de bankrekening van Niek van der Sprong producties?


  Maak melding

 2. Wat denk je Fritse, dat het geld voor de vele artiesten uit de lucht komt vallen?? Goed, er is een stevige subsidie, maar die is recent ook teruggeschroefd. De bekende bezuinigingen. Er zijn ook veel betaalde mensen die een groot deel van het jaar alleen maar hier mee bezig zijn, of regelen je dit alles in een paar dagen…. ? Zo kan ik wel een tijdje doorgaan. Wees blij dat er vrijwilligers zijn, anders was het betalen voor dit prachtige feest. Respect a.u.b. !!


  Maak melding

 3. Helaas komen de artiesten niet voor niets. Daarnaast moet het podium, tenten e.d. ook betaald worden. Gratis toegang betekent dat het geld ergens anders vandaan moet komen.


  Maak melding

 4. Ik weet uit eevaring hoeveel werk er in gaat zitten om dit te organiseren en helaas komen de artiesten niet voor niets, geeft grolsch niet gratis de drank weg, moet de electriciteit gewoon betaald worden, kosten die mobiele wc’s ook geld en ga zo door, de subsidie is niet toereikend om alles te betalen, bij lange na niet dus ja dan moet er door de bezoekers betaald worden voor de drank en het eten…


  Maak melding

 5. Waar gaat al dat geld dan naar toe?

  Weet je wat een band tegenwoordig vraagt voor een optreden? Als je gratis naar deze band mag kijken moet het geld dus ergens anders vandaan komen.
  En de subsidie is aanzienlijk teruggeschroefd, dat is namelijk wat de meerderheid van de Nederlandse bevolking gewild heeft tijdens de laatste verkiezingen, dus zul je wat meer moeten betalen voor een biertje.


  Maak melding

 6. 140.000 x 5 consumpties (gemiddeld) x 2,50 = 1,75 miljoen Euro alleen al aan drankomzet. De vrijwilligers werken voor nop, moeten de artiesten dan de hoofdprijs vragen?
  Het blijft een vreemde zaak; veel respectvolle vrijwilligers die het leuk vinden om hun energie in zo’n festival te stoppen, terwijl anderen alleen voor een grote zak geld komen.  Maak melding

 7. @frits
  Wat bij jij nou voor pannekoek. Omzet is geen winst !
  Net alsof er geen kosten zijn. Honderden leveranciers zijn weken lang bezig om dit mogelijk te maken, en die sturen gewoon een factuur, net als elk ander bedrijf.


  Maak melding

 8. Jammer dat niemand reageert op de kern van mijn betoog. Het is te gek voor woorden dat je bijvoorbeeld geen pakjes drinken voor je kinderen mag meenemen en dat je dus verplicht bent om dure drankjes te kopen. En als ze moeten plassen, moet je wel even 1,25 euro betalen. Ik ga even naar een feestje met mijn kinderen, maar moet wel een grote zak geld meenemen. Alle vrijwilligers doen hun stinkende best (nogmaals respect!), maar alle andere betrokkenen (artiesten, horeca, organisatie, etc.) komen alleen maar incasseren. Al met al is het een groot commercieel circus!


  Maak melding

 9. Frits niemand dwingt je om te gaan!

  En waarom zou een kind wel een pakje drinken mogen meenemen??
  De kern is dat jij het met je hele gezin prima naar je zin kan hebben voor ??.20,- op het terrein. Dan ga je er even af koop je een kroketje bij Van der Kolk en ben je daar voor 12,- klaar. Je doet daar nog even een plasje en gaat weer terug. Al met al een stuk goedkoper dan 2 uur naar de film met je gezin met een zakje chips en een watertje!!!! maar daar hoor ik je niet over.

  Oh wacht het kan nog goedkoper! parkeer je auto gratis in de buurt leg daar eten en drinken in en loop heen en weer!!!

  En laten we reëel zijn, alles is commercieel.
  Dit is geen benefiet het is een 1 daags festival.

  ik heb er zin in! tot maandag allemaal


  Maak melding

 10. @Frits, hoe moeilijk is het nu om te begrijpen dat er ook mensen in loondienst werken voor het festival.
  En artiesten zijn duur ja, dat heet marktwerking.
  Jij betaald zeker ook niet voor hun muziek?
  Artiesten horen zeker ook nog vrijwillig het hele land door te reizen en er elke keer maar weer vrolijk op het podium te staan en voor jou op te treden, terwijl jij eigenlijk niet eens voor ze wilt betalen.

  Ik denk dat je moet leren te kiezen.. Linksom of rechtsom moet er nu eenmaal betaald worden voor zaken. De socialistische wereld waar jij van droomt dat werkt niet..


  Maak melding

 11. @Frits; links- of rechtsom: voor niets gaat alleen de zon op.
  “alle andere betrokkenen komen alleen maar incasseren” vind ik te kort door de bocht want er wordt natuurlijk wel een prestatie geleverd.
  En die moet wel betaald worden. Ik denk niet dat je verwacht dat je voor niets met je kinderen naar dat feestje kunt.
  Wat zou volgens jou de formule voor dat commerciele circus moeten zijn: ?? ??,= toegang pp, eigen etenswaren en drankjes meenemen, en gratis toiletbezoek?  Maak melding

 12. maar alle andere betrokkenen (artiesten, horeca, organisatie, etc.) komen alleen maar incasseren. Al met al is het een groot commercieel circus!

  Lijkt mij ook vrij logisch, aangezien de door jou genoemde partijen juist hun brood moeten verdienen aan evenementen. Het is nou niet bepaald dat die partijen dergelijke evenementen even voor de lol naast hun andere activiteiten doen.

  We kunnen het natuurlijk ook anders stellen; het is toch schandalig dat jij verwacht dat je salaris krijgt van je baas, en dan heb ik het niet eens over mogelijke huur- en zorgtoeslagen. En om maar niet te spreken over de kinderbijslag. Hierdoor moet ik meer belasting betalen en extra betalen als ik klant ben bij jouw baas….

  Klinkt een beetje achterlijk of niet? Maar zo praat jij dus ook over de verschillende partijen die het mogelijk maken om het BFO te houden.  Maak melding

 13. Ik ga weer zo enorm genieten!! Dit wordt denk ik mijn 20ste keer. Maar één keer overgeslagen in al die jaren. Feest van het jaar.


  Maak melding

 14. Ik begrijp Frits wel, als er nou namen/bands komen wat de moeite waard is om te komen, a la, maar ook dat is niet het geval. en nee, ik kom ook niet idd.


  Maak melding

 15. Ik begrijp Frits en Fredje niet hoor…. Het gaat hier om een groot eendaags festival dat geheel gratis is! Vergelijkbare festivals kosten zo 40 euro entree en daar zijn de drankjes echt niet goedkoper hoor. Het is toch super dat zoiets groots gratis wordt aangeboden? Erg jammer dat er dan toch altijd mensen zijn die iets te klagen moeten hebben….
  Ik heb er heel veel zin in!!!


  Maak melding

Reageer