Bevrijdingsdag in centrum Zwolle

Zwolle – Op 5 mei wordt in het hele land de bevrijding gevierd. Ook in de binnenstad van Zwolle wordt vanaf 12.00 uur het startsein gegeven voor deze feestelijke dag. Met tal van activiteiten, allemaal gratis. In samenwerking met verschillende horecagelegenheden heeft de HESZ een aantrekkelijk programma weten neer te zetten.

Het Gasthuisplein wordt omgetoverd tot ‘Tour de Terras’. De Gezelligheid, Livingroom en De Abdij brengen verschillende vinyl-­‐dj’s naar je toe. Via dit plein kun je doorlopen naar de Grote Markt, waar een podium staat, naar verschillende openlucht dansgelegenheden. Zo kun je bijvoorbeeld swingen op de tunes van DJ Etienne La Faille bij de Vierjaargetijden of op de Jufferenwal op muziek van verschillende dj’s. Verderop in de Melkmarkt, bij de Belgische Keizer en Kletsen & Proeven, kun je genieten van de bands ‘Barcode’ en ‘X-­‐Static’. In de Voorstraat kunnen de voetjes van de vloer op de beats van de huis-­‐dj’s van Bloopers, Timeless en Het Vliegende Paard. Op het Bethlehemskerkplein beginnen Sally O’Briens en La Bodega iets rustiger met een singer-­‐songwriter, maar daarna kan ook hier gefeest worden op livemuziek. Het Wijnhuis en De Beurs brengen op het Grote Kerkplein veel lokale bands en artiesten. Bij het Beugeltje kun je lekker met je voeten in het gras genieten van lokale artiesten op het muurtje. De binnenstad wordt dus één groot feest.

Op de straten en op de pleinen in Zwolle, wordt er overal een gezellige sfeer neergezet. Van dj’s tot een coverband, swingend of lekker op het terras. Dit is nog maar een greep uit de activiteiten die de Zwolse binnenstad aanbiedt. Meer info vind je op www.hesz.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Je kunt natuurlijk ook de dag vrij nemen. Ik ben alweer zo’n 15 jaar aan het werk, en heb nog nooit op 5-5 gewerkt. Dat is een keuze.


    Maak melding

  2. vind t te zot voor woorden dat dit geen vrije dag is idd. Neem ook altijd gewoon verlof.

    Dit is toch een belangrijker dag dan alle zinloze feestdagen (2de Paasdag, 2de Pinksterdag, 2de Kerstdag, de toevallige geboorte van een mannetje in Den haag meer dan 40 jaar geleden).

    Ik zeg koningsdag ook op 5 mei.


    Maak melding

Reageer