Chaos tijdens werkzaamheden kruispunt De Dobbe

Tijdens wegwerkzaamheden aan het veelbesproken kruispunt bij winkelcentrum De Dobbe in de Aa-landen is de verkeerssituatie de laatste dagen een chaos. Automobilisten, maar ook langzaam verkeer, geven ervan blijk nog niet goed om te gaan met de ontstane situatie. Er ontstonden al verschillende bijna-ongelukken, meldt een wijkbewoner.

Werklui zijn druk bezig de kruising aan te passen. Daarbij is het onmogelijk het verkeer te ontzien. Grote machines moeten bijvoorbeeld materialen overbrengen naar het midden van de Rijnlaan. Verkeer hoopt zich op op die momenten. Vanaf het winkelcentrum worden auto’s inmiddels al richting rechts naar de rotonde verwezen. De gemeente wil de kruising veiliger maken door bepaalde verkeersbewegingen onmogelijk te maken. Omwonenden en winkeliers van het winkelcentrum vinden dat de aanpassingen niet ver genoeg gaan. Ze willen een rotonde, maar de gemeente heeft daar geen geld voor. De rechter bepaalde twee weken geleden dat de gemeente haar plannen mag doorzetten. De gemeente Zwolle gaat een klankbordgroep starten die de  situatie van de kruising bij De Dobbe in de Aa-landen moet monitoren. Blijkt de vernieuwde verkeersafwikkeling niet voldoende te zijn, dan gaan ze op zoek naar een meer structurele maatregel.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Citaat:
  “De gemeente Zwolle gaat een klankbordgroep starten die de situatie van de kruising bij De Dobbe in de Aa-landen moet monitoren. Blijkt de vernieuwde verkeersafwikkeling niet voldoende te zijn, dan gaan ze op zoek naar een meer structurele maatregel.”

  De uitslag waarschijnlijk een rotonde.


  ⚠️ Meld

 2. mijn hemel….. alleen die zin al:

  Blijkt de vernieuwde verkeersafwikkeling niet voldoende te zijn, dan gaan ze op zoek naar een meer structurele maatregel.”

  Ik meen daar te lezen dat ze zelf al weinig vertrouwen hebben in hun ‘oplossing’.


  ⚠️ Meld

 3. ^^
  Volgensmij gewoon een reactie van de gemeente op een hypothetische sutuatie. Wat is daar zo erg aan? Het zou juist arrogant zijn als er gesteld werd dat het monitoren niet nodig zou zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Ik lach me rot om die maatregel van verplicht rechtsafslaan. Heb nu al ervaren dat je nog steeds links kunt afslaan zonder al te moeilijk te hoeven doen. Heb het van de week met eigen ogen mogen aanschouwen. Daarbij is het toch belachelijk dat de mensen van de terraswoningen om moeten rijden om bij hun voordeur te komen. Het lost niks op en is nog eens milieu onvriendelijk ook.


  ⚠️ Meld

 5. @ZwolschKwartier:
  Misschien zijn het ‘gemeentelijke’ termen ofzo maar ik ontkom echt niet aan de indruk die ik net stelde.
  Voor mij zit er een groot verschil in: ‘andere maatregel’ of ‘meer structurele maatregel’
  Bij het eerste geven ze te kennen dat mocht het niet lukken (die kans sluiten ze daarmee dus niet uit), ze iets anders gaan proberen. Bij de tweede formulering lees ik…. nja, ik heb het al gezegd.


  ⚠️ Meld

 6. ‘Ze willen een rotonde, maar de gemeente heeft daar geen geld voor.’ Nee, de gemeente drukt liever twee ton in de Librije! Laten ze in het vervolg wat beter nadenken, als dit een flop wordt, komt Zwolle weer in het nieuws, maar dan negatief!


  ⚠️ Meld

 7. Ik mocht vrijdag getuige zijn van een ongeluk op de rotonde. Tja die rotonde raakt nu overbelast. Binnen 2 minuten stond het verkeer tot aan de verkeerslichten muurvast. Je kan vanaf de verkeerslichten immers geen kant meer op. Het is of rechtdoor of het winkelcentrum op. Dat laatst helpt bij file vorming dus niet. Gaan we dan nu nog steeds zeggen als gemeente dat hier goed is over nagedacht?


  ⚠️ Meld

 8. De winkeliersvereniging De Dobbe in Zwolle overweegt opnieuw naar de gemeente te stappen over de kruising v?³?³r het winkelcentrum.

  De omstreden kruising is vrijdag opgeleverd nadat de rechter twee weken weigerde het werk stil te leggen. Er is een middengeleider aangebracht waardoor er een eenrichtingsweg ontstaat, maar het verkeer houdt zich daar niet aan. De winkeliers vinden dat het kruispunt alleen maar onveiliger is geworden. Ze willen het nog even aanzien voor ze de gemeente opnieuw om een rotonde vragen. De veiligheid van het kruispunt staat al jaren ter discussie. In 2005 kwam een oudere vrouw op het kruispunt om het leven. Ze werd aangereden door een bus.

  Bron: RTV Oost


  ⚠️ Meld

 9. Waarom wordt er toch nit geluisterd naar de bevolking. Het lijkt wel of de gemeente de wijsheid in pacht denkt te hebben. Misschien moeten de winkeliers maar een handtekeningen actie houden. Voorlopig blijf ik maar op de fiets mijn boodschappen doen en zet ik mijn fiets maar bij de Bolder neer. Wel zo veilig want met je fiets over een bomvolle parkeerplaats is geen pretje. Nu heb ik de mazzel dat het voor mij niet uitmaakt welke kant van het winkelplein ik neem maar voor veel mensen zal dit geen optie zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.