FC Twente – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zaterdag speelt PEC Zwolle de laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij FC Twente. Om 18.45 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt. Voor de thuisploeg staat er enkel eer op het spel. 

De ploeg uit Enschede vindt zichzelf terug op de derde plek van de ranglijst en kan niet meer stijgen of dalen. Hoe anders is dat voor PEC Zwolle. De Blauwvingers staan momenteel aan kop in het rechterrijtje op plaats 10. Het heeft echter de hete adem in de nek van SC Cambuur, FC Utrecht, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. Een verliespartij in Enschede kan dus resulteren in een veertiende plaats. Mochten de Zwollenaren zaterdag winnen of gelijkspelen, dan bestaat er een kans om nummer 9 ADO Den Haag in te halen. Voor het team van Ron Jans is het dan ook zaak om nog eenmaal dit seizoen diep te gaan en zodoende een mooie eindklassering te realiseren.

De geschiedenisboeken zijn PEC Zwolle niet goed gezind. Het lukte in 12 ontmoetingen nog nooit om de drie punten mee in de bus naar Zwolle te nemen. Sinds de terugkeer van onze club in de Eredivisie stonden de teams drie keer tegenover elkaar. Even zo vaak eindigde het duel in een gelijkspel. Vorig seizoen werd het in Enschede 2-2. Joey van den Berg leek PEC Zwolle een paar minuten voor tijd naar een senstationele driepunter te koppen, maar diep in blessuretijd wist Luc Castaignos de gelijkmaker binnen te frommelen. In Zwolle eindigde de meest recente ontmoetingen in een 1-1 gelijkspel. Guyon Fernandez scoorde na rust de openingstreffer, waarna Quincy Promes de gelijkmaker produceerde. 

Lukt het om zaterdag te winnen dan breekt PEC Zwolle twee clubrecords. Nooit haalde de ploeg meer punten op het hoogste voetbalpodium van Nederland, dan de 41 punten in 1986/1987 (omgerekend naar het huidige driepuntensysteem). Met een overwinning en drie punten zaterdag komt de selectie op 42 punten en schrijft het, los van de bekerwinst, nog meer historie. Daarnaast heeft PEC Zwolle dit seizoen 9 keer gewonnen en is het daarmee nog 1 overwinning verwijderd van het clubrecord in de Eredivisie. Het lukte de Blauwvingers nog nooit om 10 overwinningen in een Eredivisieseizoen te boeken. 

Scheidsrechter is zaterdag Kamphuis, hij wordt geassisteerd door Brondijk, Polman en Blank. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden op het online kanaal FOX Sports 11. Ook is het mogelijk de wedstrijd via Twitter te volgen. Via @peczwolle worden er updates de wereld in gebracht, van alle belangrijke gebeurtenissen op het veld. 

Laatste ontmoetingen in Enschede: 
25 november 2012 FC Twente – PEC Zwolle 2-2 
7 februari 2004 FC Twente – FC Zwolle 2-0 
10 mei 2003 FC Twente – FC Zwolle 0-0

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Mooi dat Da Iegels verliezen van de degradant. Geeft maar weer aan dat ze helemaal niets te zoeken in Ere. Totale leegloop dreigt. Licentie kwijt en 11 mio schuld. Heerlijk. Wij gaan Europa in na het beste seizoen ooit. 40 punkte 😀

Reageer