Swollwacht wil aanpak kruising Belvédèrelaan

Zwolle – Middels artikel 45 vragen gericht aan het College van B&W, inzake de fietsoversteekplaats Belvédérelaan/Twistvlietpad, wil de fractie van Swollwacht directe aanpak van het gevaarlijke kruispunt op de Belvédèrelaan in Stadshagen.

29-04-2014_aanrijdingbelvederelaan1.jpg  

Swollwacht: "Ondermeer dat door recente aanrijdingen en bijna aanrijdingen is het legitiem te kunnen stellen, dat de fietsoversteekplaats Belvédérelaan/Twistvlietpad in de wijk Stadshagen onveilig is voor fietsers, bromfietsers en voetgangers! Veel verkeersdeelnemers, waaronder ook veel kinderen, maken gebruik van deze drukke fietsoversteekplaats. Vanwege het aangrenzende winkelcentrum Stadshagen doorkruisen veel automobilisten en zwaar vrachtverkeer deze fietsoversteekplaats. Enkele aanpassingen zijn door de gemeente Zwolle in het recente verleden al uitgevoerd, volgens de Swollwachtfractie niet voldoende om een verkeersveilige situatie te creëren!"

29 april jl. heeft er op deze fietsoversteekplaats helaas weer een aanrijding plaatsgevonden, de politie heeft de betreffende aanrijding in onderzoek. De Swollwachtfractie is van mening dat los van dit politie onderzoek, de gemeente Zwolle haar bestuurlijke verantwoordelijkheid moet oppakken door met spoed met adequate verkeersveilige oplossingen te komen!

De Swollwachtfractie een zeer prangende vraag voor het College van B&W: “Welke adequate maatregelen gaat u op hele korte termijn treffen om de verkeersveiligheid op- en nabij de fietsoversteekplaats Belvédérelaan/Twistvlietpad te optimaliseren en daarmee de verkeersveiligheid voor fietsers, bromfietsers en voetgangers beter te garanderen?”

Artikel delen:
Reacties 17
 1. @Robbin, een stoplicht……
  Er staat nu een STOP bord, die is groter dan een stoplicht en deze zien de automobilisten al niet.
  Ze stoppen nu niet voor een stopbord, denk je dat ze wel gaan stoppen voor een stoplicht?
  Handhaven door de politie, kunnen ze gelijk een enorme bak met geld gaan verdien en hier voor de Hasselterweg asfalteren ;D

 2. Swollwacht; Jullie vergeten een belangrijke groep verkeersdeelnemers; Automobilisten, het gevaar dat zij betrokken raken bij een ongeval is levensgroot aanwezig op deze kruising. Wel goed dat de druk op meneer de Heer van de VVD verder wordt opgevoerd, hij heeft er een aantoonbaar potje van gemaakt met zijn falende verkeersbeleid.

 3. Ik ben niet heel bekend met Stadshagen, maar vanuit Google-maps ziet de kruising Belvédérelaan-Twistvlietpad er vrijwel hetzelfde uit als de kruising Nieuwe Deventerweg-Snavelpad in Zwolle-Zuid.

  Deze laatstgenoemde kruising ligt er al zo lang als ik weet. Hier staat ook alleen een stopbord en heb ik nog nooit een ongeluk zien gebeuren. Kan iemand mij misschien uitleggen wat dan het grote verschil is?

 4. Er zijn daar 3 gevaarlijke punten binnen 100 meter, ook voor auto’s die aan alle kanten de fietsers langs zich heen krijgen.

  Oplossing:

  Al het verkeer onder de grond vanaf het punt waar nu het fietspad over de weg gaat in een veel grotere parkeergarage.

  Alleen nog bestemmingsverkeer (bewoners/bussen/vrachtwagens) die door kunnen (kan op een veel kleiner stuk als nu het geval is.

  Bestemmingsplan voor uitbreiding winkelcentrum de prullenbak in en een supermarkt op een 2e punt in stadshagen.

  Grasvelden en het grootste gedeelte van de huidige parkeerplaats in een parkje veranderen.

 5. Zou het ook een mentaliteitskwetsie kunnen zijn ??Net als in de treinen nu .Niemand neemt tegenwoordig verantwoordelijkheid voor zichzelf altijd doet de ander het niet goed .hier doet de fietser het niet goed volgens de autobestuurder en omgekeerd .Als ieder zich aan de regels houdt is er niets aan de hand op dit kruispunt.Loop er al maandenlang elke dag langs maar soms is het gewoon asociaal gedrag dan van de 1 dan weer van de ander .

 6. Weg met al die geldverslindende maatregelen!!

  Nieuwe duidelijke verkeersregel doorvoeren: fietsers hebben altijd voorrang

  hiermee is gelijk de dader aan te wijzen

 7. Ik kom er elke week een paar keer langs om boodschappen te doen ,afgelopen week extra opgelet , conclusie :
  er stopt daar niemand voor het stopbord !

 8. Ed, niet goed opgelet… Gisteravond ben ik er zowel heen als terug naar het winkelcentrum gestopt voor het stopbord.

  Wel met het volgende effect.

  Heen: bijna mijn achterligger op mijn bumper gekregen.
  Terug: getoeter van mijn achterligger en een middelvinger van haar in mijn achteruitkijkspiegel gehad, daarna bumperklevend totdat ik linksaf sloeg de Frankhuizerallee in en de dame plankgas rechtdoor ging.

 9. @Zuiderling En dat is toch raar, want net zoals bij de fietsersoversteek bij de kringloopwinkel wordt het stopBord massaal genegeerd…
  Overigens, op de door jou genoemde oversteek zijn in het verleden wel ongevallen geweest, maar het aantal is idd klein..

Reageer