Vuurwapen aangetroffen bij politie-invallen

Zwolle – De politie in Zwolle heeft donderdag 1 mei aan het einde van de middag en het begin van de avond auto’s gecontroleerd op de toegangswegen van de wijk Holtenbroek. Rond 20.00 uur werd de politie-inzet afgeschaald. Er is bij een zoeking een wapen aangetroffen en er zijn geen mensen aangehouden. De politie blijft de komende tijd extra alert in de wijk.

politienieuws_logo.jpg

Aanleiding voor de politie-inzet was een anonieme melding dat er mogelijk sprake zou zijn van dreiging met wapengeweld in de wijk. Omdat de politie de anonieme melding lastig kon duiden, heeft ze het zekere voor het onzekere genomen en maatregelen getroffen. Automobilisten die de wijk in wilden, werden aangesproken door politieagenten en gevraagd zich te legitimeren. Enkele auto’s werden doorzocht. In de wijk vond het afgelopen weekend een schietincident plaats. Eén persoon raakte hierbij gewond, er kon niemand worden aangehouden. Dit eerdere incident was mede aanleiding voor de politie om de anonieme melding zeer serieus te nemen en maatregelen te treffen. De politie heeft aanwijzingen dat de dreiging te maken heeft met onenigheid binnen de Antilliaans-Nederlandse gemeenschap.

De politie heeft op donderdagavond twee woningen in de wijk doorzocht. In een van de woningen trof de politie een vuurwapen aan dat in beslag is genomen. Er werd niemand aangehouden. De politie blijft de komende tijd extra alert in de wijk en doet verder onderzoek. Politie roept mensen die informatie hebben op om zich te melden
Het politie-onderzoek wordt bemoeilijkt doordat mensen tot nu toe weinig inzicht willen geven in de toedracht van het schietincident en de dreigingsmelding. De politie roept de inwoners van de wijk dan ook op om dingen te melden. Dit kan rechtstreeks via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer