Volkert van der G. vrijgelaten uit P.I. Zwolle

Zwolle – Vrijdag is Volkert van der G. voorwaardelijk vrijgelaten, na tweederde van zijn straf van 18 jaar uitgezeten te hebben in de penitentiaire inrichting aan de Huub van Doornestraat. Deze straf heeft hij opgelegd gekregen voor de moord op Pim Fortuin.

pi20140502.jpg

Bij de penitentiaire inrichting in de Marslanden waren vandaag diverse media aanwezig in de hoop iets mee te krijgen van de vrijlating. Ondanks dat er wel een aantal arrestantenwagens uit het pand kwamen, duidde niets er op dat Volkert van der G. in één van deze auto’s zat. Het blijft dus onduidelijk hoe en wanneer Volkert op vrije voeten is gesteld. 

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Wat een nieuwswaarde. Dagelijks worden veroordeelde criminelen vervroegd, op voorwaarden, vrijgelaten. Laten we hier als je blieft geen aandacht meer geven aan meneer de Graaf. Beter hem gewoon negeren.

 2. De vogel was gisteren al gevlogen, en lach me dan ook rot om die 7 persmuskieten die de hele dag daar staan te posten ;D

 3. Burgemeesters hebben toch onderling afgesproken dat daders van misdrijven na het uitzitten van hun straf teruggaan naar de gemeente waar ze vandaan komen!!
  Voor iedereen duidelijk.
  Laat in ieder geval niet de inwoners van steden en dorpen dit uitmaken

 4. Het vervroegd vrijlaten van de moordenaar van een politicus heeft uiteraard als feit een nieuwswaarde, begrijpelijk. Echter, nergens valt er bewijs te aanschouwen dan wel aan te voeren dat deze moordenaar vanuit de ‘PI’ in Zwolle vandaag is vrijgelaten. Vanwaar dan de melding op WLZ?

  Voorts, zelfs de aanwezigheid van de betreffende moordenaar, hier in de plaatselijke ‘PI’ is niet als feit aan te voeren dan wel ergens vast te stellen. Sterker nog, volgens ‘bronnen’ zou hij nooit in Zwolle hebben vastgezeten, dit vanwege een te mild ‘regiem’.

  Dus nogmaals, waarom toch op WLZ?

 5. @terstal

  Als die 7 inderdaad muskieten zijn zoals jij ze noemt. Is mij de mening toegedaan dat ik jou een bloedzuiger zou vinden.

  Het zijn toch de dames en heren die jou en de rest van de wereld dagelijks voorzien van feiten zodat één ieder een heerlijk ongezouten mening kan vormen 😉

 6. en weer wordt er een killer die nergens spijt van heft op ons, het volk los gelaten…die gast komt echt niet in Wassenaar te wonen, naast de rechters en hoge heren… die vermoord binnen kort wel weer een boer of iemand die dieren heeft of, zo die dieren fascist >:(

 7. Oh Willem, wat ben ik bang. Stel je niet zo aan man. Die man is voorwaardelijk vrijgelaten, heeft een electronische enkelband zodat hij altijd en overal te traceren is. Hij is vrijgelaten, omdat het recht in Nederland voor iedereen geldt. Ik vind de extreem-rechtse types die hem nu bedreigen veel gevaarlijker voor onze samenleving dan deze éénling. Prettige dag verder.

 8. Deze man heeft na het uitzitten van z’n straf ook recht op een tweede kans om weer terug te keren in de maatschappij. De media maakt er een klopjacht van!

 9. @sanne, ja toen het gebouwd werd was de intentie een vrouwengevangenis. In verloop van tijd zijn er een hoop zware jongens bij gekomen. Zal mij niets verbazen als er inmiddels geen vrouw meer te bekennen is daar binnen, maarja speculatie en men is daar niet transparant in. Toch heb ik wel eens het gevoel als ik een dubieus gezelschap tegenkom in de tuinland dat ik te maken heb met begeleid verlof :), heerlijk dat onderbuikgevoel.

 10. Een paar jaar terug ben ik op de open dag van de pi geweest. Je moest je van te voren inschrijven om naar binnen te kunnen. Het voorste gedeelte aan de kant van de Ittersumallee (nieuwbouw) is de vrouwenvleugel. Het achterse gedeelte waar we niet kwamen met de rondleiding is de mannenvleugel.

  Ik heb van binnenuit begrepen dat Volkert er wel degelijk zat.

 11. ”dr phil” mocht je willen trouwens”. Overal waar je loopt kun je mensen aan zien voor boeven. Schaamteloos van jou om mensen die er volgens jou vreemd bij lopen of wat je ook constateert een stempel te geven.

Reageer