Zwolse partijen dichtbij coalitieakkoord

Zwolle – De ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD in Zwolle willen half mei een coalitieakkoord presenteren. Gerdien Rots, fractievoorzitter van de ChristenUnie, zegt dat de inhoudelijke besprekingen zo goed als afgerond zijn. De komende tijd praten de fracties over de financiële aspecten van het coalitieakkoord.

Daarmee naderen de vier partijen het einde van het formatieproces. De ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD spreken sinds medio april over een gezamenlijke visie en hun ambities voor de stad. Volgens Gerdien Rots verloopt dat proces voortvarend. “De sfeer is constructief. We vinden elkaar in een programma dat aansluit bij de kracht van de stad en aandacht heeft voor mensen die zorg nodig hebben.” In het coalitieakkoord worden duidelijke keuzes gemaakt, bijvoorbeeld over de manier waarop de gemeente investeert in de stad en over hoe zorg georganiseerd kan worden. De komende weken worden die keuzes uitgewerkt in een financieel plan.

De sfeer van de onderhandelingen versterkt volgens Rots het vertrouwen dat de vier partijen een stabiel en daadkrachtig college van burgemeester en wethouders kunnen vormen. In de laatste fase van de besprekingen wordt bepaald welke portefeuilles de wethouders krijgen.

Artikel delen:

Reageer