Caribische muziek bij Zwolse Halve Marathon

Zwolle – De deelnemers van de Scania Zwolse Halve Marathon kunnen zaterdag 14 juni genieten van Caribische klanken. De organisatie van het hardloopfestijn is er namelijk in geslaagd om de Duitse steelband ‘Calypsonic Steel Orchesta’ naar Zwolle te halen.   

 

De twaalfkoppige band uit Dortmund zorgt tijdens de veertiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon op de Melkmarkt bij ’t Swolsch Café voor flink wat sfeer. Naast de nodige Caribische muziek speelt de steelband ook pop- en rockmuziek. Het optreden van Calypsonic Steel Orchesta wordt extra spectaculair omdat enkele steeldrumspelers in een hoogwerker boven het parcours komen te hangen. De groep jonge muzikanten is een garantie voor succes, want internationaal wist de steelband al meerdere prijzen in de wacht te slepen. Ook was Calypsonic Steel Orchesta vorig jaar actief op het International Steelband Festival in Apeldoorn. De bandleden overnachten tijdens hun verblijf in Zwolle op Sportcampus de Pelikaan.

 

Wavin 4 Engelse Mijlen

Deelnemen aan de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) is nog altijd mogelijk. Aan de kortste afstand kunnen zaterdag 14 juni maximaal 4.500 hardlopers meedoen. De Zwolse Halve Marathon zit met 4.000 deelnemers daarentegen al enige tijd vol. Voor de loop over ruim 21 kilometer werkt de organisatie niet met een wacht-/reservelijst. Inschrijven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kan via www.halvemarathonzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer