Het Zonnehuis officieel geopend

Donderdagmorgen 10 uur. De eerste congresgangers komen binnen bij Het Zonnehuis aan de Nijenhuislaan in Stadshagen. Het congres “Waardige Zorg” dat ter gelegenheid van de officiële opening van Het Zonnehuis wordt gehouden wordt door rond de 160 bezoekers bezocht. Het is de eerste aanloop naar een groot feest in de middag.


Foto: Hans Smit – www.zwolleinbeeld.nl

Met donderend videogeweld, verzorgd door de videogroep van Het Zonnehuis, werd de aanzet gegeven tot het officiële openingsgedeelte, waarna de Stadsdichter van de gemeente Zwolle, Lenze L. Bouwers, een gedicht opgedragen aan Het Zonnehuis, voordraagt. Na deze literaire opening gaan de deuren open voor “het meisje met de blauwe bal”. Zij is de blauwe draad van de gehele openingsceremonie. Terwijl zij voorlopig plaatsneemt, verschijnt een oude bekende van Het Zonnehuis, Bob van Bep. Bep is Bob’s vrouw en heeft Bob een aantal pittige vragen meegegeven voor een aantal partijen die betrokken zijn geweest bij de bouw van het prachtige Zonnehuis.


Foto: Hans Smit – www.zwolleinbeeld.nl


Foto: Hans Smit – www.zwolleinbeeld.nl

Het was niet mogelijk om alle genodigden een kijkje te laten nemen in het gebouw, maar daar had men iets op bedacht. Het “meisje met de blauwe bal”! Zij ging spelender wijs met de bal naar buiten gevolgd door een “videocamera”, waardoor de genodigden in de zaal haar konden volgen. Zij nam hen in een ludieke video, waarin een aantal “bobo’s” een gastrol vervulden, mee, langs vele onderdelen van het Zonnehuis. Het einde van deze video was tevens het begin van de videotoespraak van de eregast, de minister-president Jan Peter Balkenende. Hij gaf aan dat hij graag aanwezig had willen zijn, maar helaas door andere werkzaamheden was bezet. De openingshandeling droeg hij over aan Eddy van Hijum, het Zwolse Tweede Kamerlid. Een geslaagd openingsfeest voor velen die Het Zonnehuis een warm hart toedragen.


Foto: Hans Smit – www.zwolleinbeeld.nl


Foto: Hans Smit – www.zwolleinbeeld.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Vorige week viel het me pas op dat het hoge gebouw aan de keersluis helemaal leeg stond, zijn die mensen daar ook naartoe gegaan?
    Wat gaan ze trouwens met dat gebouw doen?


    ⚠️ Meld

Reageer