Echtpaar Sluiter-Van Assen 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Sluiter-van Assen vieren zaterdag 3 mei hun 65-jarig huwelijksfeest. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar zaterdagmorgen een bezoek in hun woning aan de Hemsterhuislaan om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het echtpaar een aantal iris-cheques.

 

Mevrouw Willemina Sluiter-van Assen, roepnaam Mina, is geboren 28 augustus 1926 in Zwolle. De heer Peter Sluiter, is geboren 31 maart 1925 in Zwolle. Peter en Mina hebben elkaar leren kennen in de oorlog. In die tijd gingen groepen jongeren samen naar ‘het Engelse werk’ of met z’n allen naar ‘de Leemkule’ in Hattem. Na hun huwelijk op 3 mei 1949, zijn ze in het ouderlijk huis van Peter gaan wonen aan de Assendorperlure. Naast de teelt van groente hadden zij ook de zorg voor een veestapel en alles wat daarbij komt kijken. ’s Morgens voor dag en dauw groente klaarmaken voor de veiling en aansluitend naar het weiland om de koeien te melken. In latere jaren werden ook groente en bloemen uit huis verkocht; menig Zwollenaar herinnert zich de drukke Assendorperlure met de verschillende groente- en bloemenverkopers.

De aanleg van de IJsselallee bracht met zich mee dat het gezin moest verhuizen, naar Haerst, aan de andere kant van Zwolle. Ook daar werd de teelt van groente en een kleinere veestapel voortgezet. Peter hield zich voornamelijk met het bedrijf bezig en Mina zorgde daarnaast ook voor het gezin.

Het echtpaar kreeg 5 kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid  met 18 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen. In 2008 zijn ze verhuisd naar een appartement in Berkum, waar ze met veel plezier wonen.

 

Beide genieten nog van een redelijk goede gezondheid.( Het bewegingsapparaat en het gehoor laten het wat afweten.) Dagelijks pakken ze de auto om een eindje te rijden in de omgeving van Zwolle.

Artikel delen:

Reageer