Be Quick houdt de droom levend met winst op OZC

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen OZC gewonnen. De spanning schuift nu volledig door naar de slotdag, want Vroomshoopse Boys en RDC wisten ook te winnen.

Met een grotendeels fitte selectie treedt Be Quick aan tegen OZC dat wel enkele spelers mist.  Tegenstander OZC is aan een merkwaardig seizoen bezig. Winnaar van de eerste periodetitel, maar inmiddels op plaats zeven terechtgekomen. Be Quick heeft eigenlijk de hele eerste helft het betere van het spel. Het speelt de bal rond, maar ziet een verdedigend OZC tegenover zich. Goede kansen zijn duur in de eerste helft, want de Ommer grensrechter is ook nog eens snel met zijn vlag. In de 27e minuut kan Talha Özen de score openen met een goede schietkans, maar doelman Rico Magsino reageert goed en voorkomt de voorsprong voor Be Quick.

Het geelzwarte gezelschap uit Ommen laat een keer van zich horen. In de 31e minuut verschijnt Bram van Rijn rechts in het strafschopgebied, maar keeper Oosterhof reageert goed op het schot. Be Quick begint vervolgens furieus aan de tweede helft. Sander Aarten stoomt op over rechts maar kan de bal niet goed afleggen. OZC komt hiermee weg, maar een minuut later wordt Bas Buimer neergelegd in het strafschopgebied. Frank Oosterhof schiet daarna de bal vanaf de elfmeterstip prima  binnen: 1-0. OZC gaat dan op jacht naar de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd veel meer open wordt. Vooral Bram van Rijn krijgt nog twee keer de kans om te scoren, maar de verdediging met Van Beek, Horstman, Blom en Minkjan geeft uiteindelijk geen krimp.

 

In de 63e minuut krijgt de wedstrijd een ‘Vorentscheidung’. Doelman Magsino van OZC komt ver uit bij een aanval van Be Quick. Het balverlies wordt direct afgestraft door Talha Özen die de bal vanaf 25 meter in het doel schiet 2-0. Be Quick is in de 67e minuut nog dicht bij het volgende doelpunt, maar Sander Aarten, alleen voor de keeper, laat de kans onbenut. In het restant van de wedstrijd komen Be Quick en OZC niet meer tot scoren. De wedstrijd van volgende week kan mogelijk de beslissing brengen. Door de winst van Vroomshoopse Boys staan Be Quick en Vroomshoop nog steeds in punten gelijk. Bij een gelijk aantal punten zal er een beslissingswedstrijd zijn. De nummer drie in de stand, RDC, wist ook te winnen, maar moet nog steeds een achterstand van twee punten overbruggen op de twee koplopers. Het programma  voor volgende week ziet er als volgt uit:

 

Drienerlo – Be Quick

OZC – Vroomshoopse Boys

v.v. Dieren – RDC

 

Be Quick trainer Arnie Pot  is tevreden met het verloop van de wedstrijd: “Ook deze hobbel hebben we genomen. Een verdiende overwinning met degelijk spel, waarbij we ook weinig weg geven. In de eerste helft miste ik een beetje de wil om ook in de laatste 20 meter beslissend te zijn, maar in de 2e helft scoorden we op het goede moment. Met het uitspelen van de wedstrijd kan het echter nog iets beter met het positiespel, maar alles bij elkaar is er vandaag naar behoren gespeeld.”

 

Opstelling Be Quick:  Oosterhof, Van Beek, Horstman, Blom, Minkjan,  Özen, Oosterhof, Boessenkool, Buimer, Aarten (72. Duiker) , Tempelman.

Artikel delen:

Reageer