Ben Rienstra naar PEC Zwolle

Zwolle – Een dag na de laatste competitieronde heeft PEC Zwolle de eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen. De 23-jarige Ben Rienstra komt transfervrij over van Heracles Almelo. De speler die als middenvelder en verdediger uit de voeten kan tekent een contract voor twee seizoenen in Zwolle, met een optie voor nog een jaar. Rienstra die zijn opleiding genoot bij Ajax en AZ speelde de afgelopen vier jaar 108 competitiewedstrijden voor Heracles. Ook kwam hij uit voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland en stond hij aan de aftrap in de bekerfinale van 2012 tussen Heracles en PSV. 
Ben Rienstra is verheugd met zijn overgang naar PEC Zwolle: ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben blij met deze mooie club. PEC Zwolle toonde enkele weken geleden serieuze interesse en na een eerste gesprek met trainer Ron Jans en technisch directeur Gerard Nijkamp had ik meteen een positief en goed gevoel. Er waren meerdere clubs in Nederland maar ook in Engeland en Schotland die interesse toonden. Aangezien ik op sportief vlak stappen wil maken, heb ik voor PEC Zwolle gekozen, want dit seizoen heeft de club in veel wedstrijden een goede indruk achter gelaten. Het spelen van Europees voetbal en het strijden om de Johan Cruijff schaal zijn ook mooie bijkomstigheden. Tevens speelt de club in een mooi stadion dat vrijwel altijd vol zit. Het voetbal leeft in Zwolle. Ik verheug me dan ook op een goede samenwerking en zal mijn uiterste best doen om PEC Zwolle uit te laten groeien tot een stabiele club in de Eredivisie."

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, is zeer te spreken over de transfer. ,,We volgden Ben al langere tijd. Het is een speler die de afgelopen seizoenen een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het doet me dan ook oprecht goed dat we Ben, ondanks veel interesse in hem, zo snel na het seizoen hebben gecontracteerd. Dit zegt iets over de ontwikkeling die PEC Zwolle doormaakt. Deze transfer toont wederom aan dat wij als club groeien."  

Artikel delen:
Reacties 6
  1. 108 wedstrijden gespeeeld voor Heracles en daarin 2 keer gescoord. Ik weet niet of we daar nu zo op zitten te wachten bij PEC.

  2. #TeKa,

    De 23-jarige Ben Rienstra komt transfervrij over van Heracles Almelo. De speler die als middenvelder en verdediger uit de voeten kan

  3. TeKa zoals je leest is hij goed voor het middenveld en de verdediging .Dus als hij daar straks zijn taken goed uitvoert dan kunnen de vasten spitsen bij PEC hun werk doen .Dan maakt het niet uit of hij maar twee keer gescoord heeft in zijn verleden.

  4. Bij Heracles heeft helemaal niemand er moeite mee dat Rienstra vertrekt en we kunnen Zwolle nu wel hoger inschatten dan Almelo. Lijkt me dat we bij Zwolle naar de clubs boven moeten kijken en ik denk dat Rienstra een bank plekje heeft als Zwolle Mokotjo en Klich weet te behouden, wat ik betwijfel. Hoop echt op betere namen, misschien Pluim en een Sno. Of wellicht enkele spelers uit Duitsland, Bremen / Wolfsburg. Zeker vertrouwen in de staf bij Zwolle, komt goed! Op naar de 21e augustus en in ieder geval succes Rienstra.

  5. Voor de mensen die vinden dat middenvelders en verdedigers bij PEC niet hoeven te scoren: in het afgelopen seizoen werden van de totaal 68 doelpunten er 36 door middenvelders/verdedigers gescoord. De verdedigers (met een basisplaats) hebben in ca. 30 wedstrijden allemaal min. 1 keer gescoord; een aantal zelfs 3 keer. Moraal van mijn verhaal: zonder scorende middenvelders&verdedigers gaat PEC het niet redden.
    Maar mogelijk kunnen ze Ben nog wat bijleren..;-)

Reageer