Zwolle krijgt investeringskeurmerk

Zwolle mag als enige gemeente in Nederland het Investor In People (IIP) keurmerk voeren. Woensdag is het certificaat hiervoor uitgereikt door BSI, één van de organisaties die door het Ministerie van Economische Zaken is erkend om het IIP keurmerk te mogen toekennen.

Het personeelsbeleid van de gemeente voldoet aan tien criteria. Zwolle heeft het certificaat voor de hele organisatie gekregen.
In 2006 heeft de gemeente door een externe onderzoeker een 0-meting laten uitvoeren. Op basis hiervan heeft de organisatie een verbeterplan opgesteld. Eén jaar later bij de definitieve meting zijn circa 80 medewerkers geïnterviewd, waaronder managers en directieleden. Uit dit onderzoek ontstond een positief advies dat vervolgens leidde tot toekenning van het keurmerk.

Het keurmerk wordt uitgereikt aan organisaties die met een strategisch personeelsbeleid de organisatiedoelen en de medewerkerdoelen met elkaar in verbinding brengen, onder meer door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Zwolle krijgt door toekenning van het IIP-keurmerk een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het keurmerk mag uitgedragen worden in de gemeentelijke werving en selectie-uitingen. Onlangs is Zwolle al door weekblad Intermediair als beste gemeentelijke werkgever uitgeroepen.

 

Artikel delen:

Reageer