Live Bevrijdingsfestival Overijssel 2014

Zwolle – U kon hier op Weblog Zwolle op 5 mei de hele dag live het Bevrijdingsfestival van Overijssel volgen. Het leukste Bevrijdingsfestival van Nederland was vanaf 10.30 uur live te volgen op deze website.

Op het hoofdpodium kon je genieten van VanVelzen & Innocent Balume, Nielson, Douwe Bob, Great Minds en Chef'Special. Op het Abbott-podium staat het opkomende talent. Check John Coffey, Color Reporters en Knarsetand. Tijdens de live-uitzending werd er live verslag en werden nieuwe optredens aangekondigd. Deze live-uitzending wordt geproduceerd door iGlow Media in opdracht van de provincie Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 60
 1. Irritant het verschil tussen beeld en geluid maar verder genieten !!
  Super als je er niet bij kunt zijn.
  Dan maar beeld uit zetten. :D:D:D

 2. Doet "Error during loading" soms ook mee?

  Dat is nl het enige wat in beeld komt>:(

 3. klojo's die jongens van BLOF om geen toestemming te geven tot uitzenden van beelden >:(

 4. wat ik wel heel vervelend vind is dat je zelfs een flesje met water in moet leveren, zeker met dit weer…

 5. Bl?f…… Van vrijheid moet iedereen kunnen genieten. Ik was anders gegaan vandaag, maar met twee kleintjes wat lastig….dus had gehoopt het zo te volgen.

 6. Wat een pokke herrie hier in de wijk alleen maar gedreun van de bas . Als hier geen klachten overkomen weet ik t ook niet meer dit is nog erger dan t feestje op wythmen hardshock.:D

 7. Heerlijk in de stad gezeten geen woekerprijzen goede bands eigen drinken zonder gezanik en nog veel meer voordelen ze doen maar lekker hun best daar in de wezenlanden. 8):D

 8. Die Sticks denkt dat hij heel wat is, terwijl zijn kwaliteit slechter en slechter wordt!!

 9. Jammer dat blof geen toestemming had gegeven om het optreden via de webcams uit te zenden. Ik had het graag even bekeken. Met kleine kinderen daar tussen te gaan staan is niets.

 10. Mijn ouders wonen aan de assendorperdijk en hebben er behoorlijk wat hinder van! Behoorlijk geluidsoverlast, lelijke hekken al vanaf donderdag voor de deur. Je eigen auto niet kwijt kunnen. Jumbo doet goede zaken! Gelukkig is het 1 keer per jaar.

 11. Gelukkig is het 1 keer per jaar.

  BFO wel, maar volgende maand is er weer het feestje van RTL wat ook al rond 17.00 begint.

 12. Jeeeeezus. Wat een zeikerds hier op deze weblog. Stelletje strontvlekken. Maar echt serieus. Wat er ook op deze weblog wordt gezet: alleen maar gezeik en gezanik. Ga leven man, idioten, in plaats van mopperen, afgeven en azijnpissen. Pfff.

 13. Lekker makkelijk Ellen. Jij woont er vast geen honderd meter vanaf of wel? Oudere mensen hebben daar meer last van dan jongeren. Zij woonde daar eerder dan dat dat feest daar kwam.

 14. Ik woon in Stadshagen, maar ik kan in mijn huis met de ramen dicht horen wat voor house ze draaien bij de ijsselhallen!

 15. Hoezo DENKT Sticks dat hij heel wat is. Denkt hij dat, of denk JIJ dat Mike70 8) Niet oordelen. Elk mens heeft wel iets. En ga aub met elkaar nou niet zeuren over geluidshinder of welke hinder dan ook. 1x !!! in het jaar mensen, er zijn veel mensen die hun best doen dit op poten te zetten, zodat wij een mooie en gezellige Bevrijdingsdag hebben. En dat is dit jaar weer gelukt. BEDANKT!

 16. Bij de IJsselhallen is het weer raak. Zwolle Noord schudt op de grondvesten. Ik weet zeker dat er weer klachten komen!!

 17. Ik heb genoten! Heerlijk! Schitterend weer, niet te druk. Hartstikke leuk! 😀

 18. Ik snap t echt niet moet je eens teruglezen over hardshock daar mocht iedereen wel klagen maar deze bagger herrie moet we t maar slikken want het is bevrijdingsdag nou dacht t niet t dreunt hier in stadshagen gewoon door alles heen .

  Hiervan heb je zelfs meet overlast dan t vorige feestje bij wythem plas.

 19. Als hardshock niet kan dan kan dit al helemaal niet t overtreft zelfs t gabberfeest van paar weken geleden. 😮

 20. Als je wilt feeste oke, doe t dan binnen. Dit is toch niet normaal ? Halve stad rammelt. ik hou van House maar dit goedkope gebonk is echt verschrikkelijk. En mensen die morgen moeten werken, kinderen die naar school moeten ? En dan onder het motto het is maar 1x per jaar ! nou vorige week was t ook al raak. En dat voor die drugsneuzen.

 21. Hier in stadshagen lekker achtergrond muziekje…:) Laatste paar weekenden ook al. Wat bruist de stad !!:D

 22. Het ligt echt aan de wind mensen, ik woon in assendorp en hoor wel wat maar niet zo als bij het hardshock festival, geluid van de ijsselhallen hoor ik gelukkig niet. Maar volgens mij heeft iedereen op het terrein het naar zijn zin.

 23. Bericht door Nomel, op 5 mei 2014 21:20
  Hoezo DENKT Sticks dat hij heel wat is. Denkt hij dat, of denk JIJ dat Mike70

  Dat zeg ik niet Nomel, dit is te lezen onder de opmerking van Mariane, wel blijven opletten hoor.

  Bericht door mariane, op 5 mei 2014 18:40
  Die Sticks denkt dat hij heel wat is, terwijl zijn kwaliteit slechter en slechter wordt!!

 24. Live tv erbij en achtergrondmuziek erbij in Stadshagen. Freedom! 😀

 25. Feestje is leuk, maar niet als de kinderen morgen weer naar school moeten en hier niet van kunnen slapen! Het geluid bij de IJsselhal is écht niet normaal!!Dit hadden ze niet samen moeten plannen!

 26. Die bassen van Dance4Liberation heb ik nu wel voldoende gehoord. Ik gun een ieder om in vrijheid te dansen, maar geniet zelf graag de vrijheid om rustig te slapen.

 27. Het gaat inderdaad idioot hard. Wordt pas na 24:00 slapen, vrees ik.

  Dan zou het moeten stoppen.

 28. Hier in noord is het goed te horen. No problem. Zwolle heeft weer het drukstbezochte bevrijdingsfestival én het beste wanneer ik de reporter van het journaal mag geloven. Mij is het te druk, maar ik geniet hier mee. Alweer 69 jaar geleden dat de dictatuur is verdreven. Vandaag vieren we de herwonnen vrijheid. Dat is belangrijker dan de prijs van de untje, het gebonk van de bassen of te weinig gadgets.:)

 29. Daar komt die bassdrum dus vandaan, is hier ook goed te horen omgeving Dobbe.

 30. Mijn klacht over de IJsselhallen is naar de gemeente >:( Er moet morgenochtend vroeg gewerkt worden!!!!!

 31. Bericht door Dami, op 5 mei 2014 21:59
  En dan onder het motto het is maar 1x per jaar ! nou vorige week was t ook al raak. En dat voor die drugsneuzen.

  Ik ben er zelf vanavond niet bij en ja ik hoor het hier in Stadshagen ook, maar ik vind het een beetje jammer dat de bezoekers van dit soort muziekfeesten het stempel drugsneuzen krijgen. Ook zonder drugs (en zonder liters alcohol) kun je naar een hardstyle feestje en uit je dak gaan… Jammer dat alle bezoekers over een kam geschoren worden… Heel jammer…

 32. Hopelijk dat het goed is gekomen met het meisje dat per ambulance weggevoerd werd bij de ijsselhallen

 33. Het feestje bij de ijsselhallen gaf nogal wat overlast qua geluid in zwolle noord. De wind stond onze richting op. Maar de bas stond behoorlijk hard. De kinderen sliepen om 22 uur nog niet. En er zijn ook mensen die weer aan het werk moeten om 7 uur.

 34. Dus omdat jij hebt verwachtingen van andere mensen dat ze zich onvoorwaardelijk aan jou en je kinderen aanpassen, Sanne? Jij verwacht dat omdat jij dit nu allemaal op schrijft, mensen ineens rekening met jou gaan houden? Ik vind dat behoorlijk arrogant en egocentrisch. Heb jij wel een fatsoenlijke opvoeding gehad? Of wat in je jeugd gemist?
  Ik krijg een behoorlijk misselijk gevoel van de manier waarop jij hier tekeer gaat. Bah!

 35. Sanne, ik moest ook aan het werk, maar vind al die festiviteteiten prima. Jij bent een enorme zeurkous en adviseer je om lekker op de hei te gaan wonen.

 36. Het gaat nog druk worden op de hei! Met één duidelijke sissende klank van mensen die "Ssssst!" tegen elkaar zeggen 😀

 37. We leven in een middelgrote stad, deal with it zou ik zeggen. Een stad heeft veel voordelen en er zijn nu éénmaal evenementen, accepteer dat, want die zorgen ervoor dat een stad een gezicht krijgt.

 38. heb net voor het eerst een officiële melding gedaan bij gemeente over geluidsoverlast. Ben het helemaal zat die tyfustakkeherriekleremuziek.
  Ga het nu elke keer doen. Zijn we nou helemaal gek geworden? Tis elk weekend raak. Donder op naar Amsterdam in de Arena.

 39. @Gerline, heb je je eigen stukje nagelezen voor je het plaatste? Degene die tekeer gaat, ben je toch echt zelf.

  On topic: Mooi dat mensen het gisteren naar hun zin hebben gehad bij de verschillende festiviteiten. Dat hoeft niet te betekenen dat anderen daar de (over)last van moeten accepteren. De vrijheid die de één neemt, kan niet zonder meer ten koste gaan van de vrijheid van een ander. Kwestie van wederzijds respect.

 40. Mel……. oplossing is voor jou een hutje op de hei.

  Zielig figuur ben je.

 41. Mel, ga op Rottumerplaat wonen, wat een gefrustreerde reactie zeg, het lijkt me dat je hele andere problemen hebt als je zo overdreven reageert.

 42. 140k bezoekers park
  20k bezoekers ijsselhallen
  En nog een aantal duizend in de binnenstad.

  Succes met je melding 😀

 43. Geweldig feest gehad, ben trots als Zwollenaar dat wij zo'n mooi feest kunnen en mogen organiseren! 😀

 44. De krant schrijft:

  Ruim 50 klachten ontving de gemeente Zwolle naar aanleiding van het dancefestival Dance4Liberation bij de IJsselhallen afgelopen maandag.

  Ruim 20.000 bezoekers vierden daar bevrijdingsdag op dancemuziek. Vooral vanuit Stadshagen leken veel klachten te komen, over de 'herrie' die dat teweeg bracht. "We hebben al die mensen beantwoord", aldus een gemeentewoordvoerder. "Ze zijn ruim binnen de in de vergunning vastgestelde geluidsnormen gebleven. We vinden het vervelend dat mensen er last van hebben gehad, maar hebben er niet voor gekozen het buitenevenement te beëindigen."

Reacties zijn gesloten.