Lijsttrekker Piratenpartij Zwolle overleden

Zwolle – Zondag is bekend geworden dat één van de gezichten van de Piratenpartij, Ronnie Popkema, in de nacht van vrijdag op zaterdag plotseling is overleden aan de gevolgen van kanker. Ronnie was lijsttrekker en aanjager van de afdeling Zwolle, hij is 41 jaar geworden. De mensen waar Ronnie mee samengewerkt heeft bij de Piratenpartij voelen zich teneergeslagen, boos en verdrietig vanwege dit droevige nieuws. Ronnie wist sinds kort dat hij ongeneeslijk ziek was. De snelheid waarmee zijn strijd voorbij was heeft iedereen geschokt.

start_campagne-10.jpg

Ronnie was een geweldige piraat die zich continu hard maakte voor de rechten van anderen. Dit blijkt onder andere uit de manier waarop hij zichzelf presenteerde in zijn campagnevideo voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. “Sinds ik eraan begon, ben ik alleen maar meer overtuigd geraakt van de noodzaak van de Piratenpartij in de Zwolse raad, ben ik steeds meer bekend geworden met de details van de speerpunten, er steeds meer in gaan geloven dat het zelfs mogelijk is om voor meerdere zetels te gaan en er vooral steeds meer zin in gekregen,” schreef Ronnie in de blogpost waarmee hij zichzelf voorstelde op de website. Ronnie was een gepassioneerd muzikant, zo is hij onder andere drummer geweest bij de Kampense punkband ‘the Jeremy’s’.  Het bezoek van de campagneboot aan Zwolle op maandag 5 mei 2014 gaat gewoon door, maar met een aangepast programma. De boot is beschikbaar voor iedereen die samen met anderen het verdriet wil verwerken en herinneringen aan Ronnie op wil halen.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Wat een triest bericht. Tijdens de campagne voor de gemeenteraad had Popkema een fris, anders geluid. Hij was niet altijd goed voorbereid op de diverse politieke onderwerpen, maar had ook weinig voorbreidingstijd gehad, zoals ik begreep. Het is de enige andere partij waarop ik overwogen heb te stemmen, omdat Popkema met een moderne invalshoek kwam.
    41 jaar, veel te jong. Sterkte voor familie en vrienden.

Reageer