Pak slapeloosheid bij de wortel aan

Zwolle – Eén op de tien Nederlanders heeft een slaapprobleem. Denk daarbij aan moeizaam in slaap komen, te vroeg wakker worden en midden in de nacht wakker liggen, zonder dat er een medische oorzaak is. Tijdens de Inspiratieavond van dinsdag 20 mei 2014 geeft coach Annemiek Mooiweer meer informatie over slaap en slapeloosheid.

 

De Inspiratieavond wordt georganiseerd door een collectief van vijf professionals die zich allemaal bezighouden met bewust en in harmonie leven. Zij willen mensen middels de Inspiratieavond op een laagdrempelige en onbaatzuchtige manier een helpende hand bieden in het veraangenamen van hun leven. Iedere maand is er een gastspreker. Op 20 mei 2014 is dat Annemiek Mooiweer. Slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd, wordt een probleem als de slapeloze nachten een schaduw over de dagen werpen. “Het gebrek aan nachtrust resulteert dan in prikkelbaarheid, lichamelijke vermoeidheid, snel in conflict raken met je omgeving, concentratieproblemen, somberheid en minder bestand zijn tegen stress.” Tijdens de Inspiratieavond bespreekt Annemiek Mooiweer hoe je het probleem bij de wortel aanpakt. “Wat heb je bijvoorbeeld overdag nodig om ’s nachts te kunnen slapen? Hoe zorg je voor balans tussen in- en ontspanning? Daarnaast is er ruimte voor vragen en geef ik aan de hand daarvan tips aan de aanwezigen”, zegt Mooiweer.

Tijdens de Inspiratieavond geeft Annemiek Mooiweer inzicht in haar aanpak bij slaapproblemen. (www.mooiweersverandering.nl). Daarnaast geven vijf andere professionals uit verschillende disciplines presentaties en workshops. De rode draad in de thema’s is bewustwording. Alle professionals geven een korte inleiding. Daarna kiezen de deelnemers twee workshops, lezingen of demonstraties.

Garbrand van den Berg van de bewustzijnstraining Avatar (www.avatarindrenthe.nl) doet met de deelnemers oefeningen die je bewustzijn versterken. Christine de Graaf (www.christinedegraaf.nl) werkt in haar praktijk met verschillende vormen van massages. Deze avond laat ze de deelnemers kennismaken met het effect van klankschalen. Elly de Lezenne Coulander (www.shayana.nl) legt uit wat sjamanisme is en voor mensen kan betekenen. Frank Schut (www.wegnaareenheid.nl) laat de deelnemers ervaren wat oneness deeksha, energieoverdracht, inhoudt. Marleen van den Hout (www.ikweetnietmeerwatikwil.nl) helpt mensen te leven en werken zoals ze echt willen.

Aanmelden en meer informatie: Inspiratieavond, dinsdag 20 mei, 19.30-22.00 uur. Startersbolwerk, Ferdinand Bolstraat 25, Zwolle, 10 euro. Aanmelden: massage@christinedegraaf.nl.

Artikel delen:

Reageer