Deltionstudenten bouwen dam in Kenia

“We gaan naar Kenia om echt iets te kunnen doen voor een ander. Het is een heel avontuur en een uitdaging.” Drie studenten Infratechniek van het Deltion College gaan een zanddam bouwen in Afrika. In ruim drie maanden tijd gaan ze samen met andere MBO-, HBO- en Universiteitsstudenten aan de slag om de plaatselijke bevolking van Mwanianga te helpen aan schoon drinkwater, dat door de zanddam mogelijk wordt gemaakt. Op 30 augustus zijn ze door vrienden en familie uitgezwaaid op Schiphol.

Van links naar rechts:Luuk Steenge, Bart Pruis, Gesinus Ottens, een student van Den Bosch en Jacomien Kooiker van Ex-change.

Gesinus Ottens uit Koekange, Luuk Steenge uit Wapenveld en Bart Pruis uit Elburg zetten zich voor 100% in om de klus te klaren. Via Ex-Change, een Nederlandse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking in Afrika, zijn de studenten op het spoor gezet om te helpen met dit project. Deze organisatie is een onderdeel van Edukans en heeft als doel om Nederlandse studenten uit te zenden die, als onderdeel van hun opleiding, willen helpen met het opzetten van ontwikkelingsprojecten. Bijvoorbeeld de bouw van scholen, het opzetten van een goede gezondheidszorg, het begeleiden van landbouwprojecten, etc. Gesinus, Luuk en Bart gaan er heen om een soort stuwdam te bouwen. Ter voorbereiding hebben de drie jongens voorlichting gehad over de cultuur in Kenia; wat moeten ze wel en vooral niet doen wanneer ze daar zijn. Ook hebben ze trainingen gevolgd over de bouw van zo’n soort stuwdam. “We weten echt niet wat we moeten verwachten wanneer we daar aankomen,” vertelt Gesinus ontspannen. “We slapen in een hut, we hebben geen stroom en één keer in de twee weken mogen we naar een groter dorp om bijvoorbeeld te mailen en te bellen. We zien wel wat er verder op ons afkomt.”

  

Met de motivatie zit het in ieder geval goed. “We zijn daar niet alleen om zelf iets op te steken. Ook kunnen wij de lokale studenten iets leren. We krijgen allemaal een buddy uit Mwanianga die ons komt helpen,” vertelt Bart enthousiast.

De belevenissen van Gesinus, Luuk en Bart zijn te volgen op www.helpkenia.com.

 

Artikel delen:

Reageer