Kickboksexamen voor jeugd Tabonon

Zwolle – Komend weekend wordt het spannend voor de vechters van Tabonon. Op vrijdag 9 mei leggen de jeugdleden namelijk hun kickboksexamen af. En op zaterdag 10 mei is het de beurt aan de gevorderde vechters. Drie kickboksers en een MMA vechter draaien een partij op het Elsomo gym gala in Marum. 

dscf2751.jpg 

Twee keer per jaar mogen de jeugdleden van Tabonon examen doen en natuurlijk is dit altijd een spannend moment. In de trainingen naar het examen toe, worden alle opdrachten uit de examens geoefend zodat de jeugd goed weet wat er van hen verwacht wordt. Examens voor jeugdleden is niet bepaald gebruikelijk in de kickbokswereld. Toch wilden ze bij Tabonon iets creëren waar de jeugd naartoe kan werken, dat zijn deze examens geworden.  De jeugdleden worden getoetst op de beheersing van bepaalde technieken, doorzettingsvermogen bij krachtoefeningen, het samen kunnen trainen met anderen en het houden aan de regels die gelden in de dojo.

Gala in Marum
De gevorderde vechters mogen op zaterdag hun opwachting maken op het Elsomo gym gala in Marum. Maroushka, Rigmar en Bjorn draaien mee in de nieuwelingenklasse. Voor hen wordt dit namelijk de eerste partij. Een nieuwelingenpartij duurt 3 keer 1,5 minuut. Er wordt gevochten volgens de K-1 regels. 

MMA
Tamik gaat een MMA partij vechten. MMA staat voor Mixed Martial Arts, dit betekent zoveel als gemengde vechtsporten. Bij MMA worden verschillende technieken uit onder andere het Braziliaans Jiu Jitsu, Worstelen en Kickboksen gebruikt. Het MMA gevecht kan daardoor zowel staande als op de grond plaatsvinden. Een wedstrijd kan gewonnen worden op knockout of op submission (afkloppen/overgave). Tamik vecht in de amateurklasse, zijn partij duurt 2 keer 3 minuten. Tenzij er eerder een winnaar bekend is.

Artikel delen:

Reageer