Woonevenement Vrij Werkeren in Stadshagen

Zwolle – Op zoek naar een woning tot € 160.000,- Kom op zaterdag 17 mei naar een uniek woonevenement in het Cultuurhuis Stadshagen, bekijk de ontwerpen en stem op de woning die u het meest aanspreekt. U bepaalt wat er straks gebouwd wordt!

Een prachtkans voor bijvoorbeeld starters, iedereen die nu de stap van een huur- naar een koopwoning wil maken, alleenstaanden of ouderen die bewust kleiner willen wonen. Wonen tegen een lage prijs met alle comfort en voorzieningen die Stadshagen te bieden heeft! Het woonevenement vindt plaats op zaterdag 17 mei van 10.00 tot 15.00 uur in het Cultuurhuis Stadshagen (bij het winkelcentrum). U kunt als geïnteresseerde stemmen op (schets)ontwerpen voor circa 40 koopwoningen (tot € 160.000,- vrij op naam, inclusief BTW). Ook kunt u uw voorkeursstem geven aan plannen voor de invulling van een kavel dat mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld energie neutrale woningen (geen maximum v.o.n. prijs) en/of gemeenschappelijke woonvormen.

Bouwers/ontwikkelaars presenteren op het evenement hun plannen met tekeningen en schetsen op een markt. De plannen die de meeste voorkeursstemmen verdienen, worden naar verwachting in 2015, ook echt gebouwd. Ga kijken en stem – zonder enige verplichting – voor de woning die u het meeste aanspreekt!

Het is voor het eerst dat Zwolle deze werkwijze toepast. Door te kunnen stemmen op verschillende plannen krijgt de woonconsument meer invloed op wat er gebouwd gaat worden. Gemeente en bouwers hopen op deze manier meer consumentgericht te bouwen.

In Stadshagen is duurzaam bouwen vanzelfsprekend. Een duurzaam gebouwde woning is comfortabel en scheelt aanmerkelijk in de energiekosten.

Tijdens het woonevenement verzorgt de gemeente Zwolle tussen 10.00 en 15.00 uur op elk heel uur een presentatie over wonen in Stadshagen en de opzet van de buurt Vrij Werkeren. Ook tonen bouwers/ontwikkelaars hun plannen in korte ‘pitches’. Daarna kunt u de plannen op een informatiemarkt beter bekijken. Met stickers kunt u vervolgens stemmen op het woningbouwplan van uw voorkeur. Om 14:30 uur sluit de stemming en wordt de uitslag bekend gemaakt (ook op facebook.com/Gem.Zwolle, zwolle.nl/stadshagen en in Wijzer).

Artikel delen:
Reacties 6
  1. dan hoop ik dat de kwaliteit van de woningen beter is als van de woningen die er nu inmiddels ong. 15 jaar staan want anders is het goedkoop is duurkoop!!!

  2. @Sam69, hoezo? Ik woon in het oudste deel van Stadshagen, mijn woning is in 1997 opgeleverd. De staat van de woning is gewoon goed en ik heb nooit problemen gehad.

  3. ook ik woon in het oudste gedeelte en ik woon hier met 2 volwassen mensen die normaal met hun spullen omgaan dus daar ligt het niet aan maar ik heb een hele waslijst! voor-en achterdeur krom. scheurtjes in het glazuur van de tegeltjes in badkamer en wc. (zou komen omdat ze op gipsen muur zijn geplaatst dus beweegbaar). drempel achterdeur verrot. de betonvloer boven grote gaten erin, beton is net poeder, je schraapt t zo weg. raam boven is krom, handvaten etc aan ramen zitten los, schroeven hebben geen houvast in het kozijn, alle ramen. 3x lekkage gehad in dak. al 2x nieuwe spoelbak wc. vocht in de muren bij voordeur. plaatwerk aan gevel laat los. had 3x per jaar kachel kapot. he een stuk grond in mn achtertuin van ong. 1 m2 waar niks wil groeien, zeg t maar wat dat is. schuurdeur sluit slecht, ook krom. joh, ik kan nog wel ff doorgaan. het houtwerk is gewoon van ontzettend slechte kwaliteit, kan zo mn nagels er in drukken! en zo is er meer..

  4. o ja, ken je die poezemandjes die je aan de radiator kan hangen? ik dus ook, de poes gaat er in en mn hele radiator klapt van de muur!! heb toch geen dikke kat :). blijkt radiator ook gewoon met 3 simpele boutjes in een gipsen wand te zijn geplaatst.

Reageer