Volleybaltalenten ontwikkelen zich in Westenholte

Zwolle – Jonge volleybaltalenten tussen de 11 en 15 jaar in de regio Zwolle krijgen al jarenlang de mogelijkheid om extra technische trainingen te krijgen bij de talententraining in de regio Zwolle. Jaarlijks worden uit meer dan honderd aanmeldingen 4 trainingsgroepen van  16 spelers geselecteerd. Deze groepen trainen 18 vrijdagavonden 2 uur lang. De spelers komen van verenigingen uit de wijde omgeving van Zwolle. Dit seizoen waren er zelfs spelers uit Heeten en van Urk onder de geselecteerden.

 

De afgelopen vier seizoenen viel de organisatie van de Talententraining onder Volleybalvereniging VC Zwolle. Voor komend seizoen gaf het bestuur van VC Zwolle aan dat de vereniging af wilde zien van de samenwerking. De trainers en coördinatoren hebben daarop contact gezocht met Volleybalvereniging Bas Autowas Westenholte met de vraag of integratie van de talententrainingen in deze vereniging mogelijk was. Al snel bleek dat de talententraining prima aansluit bij de ambities van deze volleybalvereniging. Westenholte is een vereniging met veel jonge spelers uit Westenholte en Stadshagen.

Met de talententrainingen bestaat een extra mogelijkheid voor trainingen voor hun talenten. Daarnaast treedt de vereniging met de talententrainingen voortaan op als een soort steunpunt vereniging voor de verenigingen in de omgeving.

 

De selecties zullen op 16 mei nog georganiseerd worden in de Landstede Topsporthal. De trainingen beginnen na de zomervakantie en zullen worden verzorgd in de zalen van de Calo in Zwolle. In het nieuwe seizoen zal er gewerkt worden onder de nieuwe naam Talentrainingen Regio Zwolle (TRZ).

 

Op zaterdag 3 mei heeft de talententraining het afsluitende toernooi georganiseerd. De teams van de talententrainingen uit Emmen, Hoogeveen, Beilen, Heerenveen en Zwolle speelden om te zien hoe de niveaus ten opzichte van elkaar zich verhouden. Tijdens het toernooi hebben trainers en coördinator, Betty Millekamp, afscheid genomen van VC Zwolle. Oud bestuurslid en destijds contactpersoon, Gerard ter Haar, kreeg symbolisch een boeket bloemen van de talententraining als dank voor de prima samenwerking met VC Zwolle.

 

De voorzitter van Bas Autowas Westenholte,  Erwin Schmitz, was ook aanwezig. Ook voor hem was er een boeket bloemen. Door de samenwerking van V.V. Westenholte met TRZ kunnen de talententrainingen de komende jaren worden voortgezet.

Artikel delen:

Reageer